Foci

Vastapsot kapott Gera Zoltán

A Juventusnál megmagyarázhatatlannak tartják az EL-búcsút, az angolok történetük egyik legnagyobb estéjéről beszéltek, amihez két góllal járult hozzá Gera Zoltán.

Az Európa Liga egyik legnagyobb esélyesét búcsúztatta csütörtök este a Fulham együttese Gera Zoltán két góljával. Az angolok Torinóban 3-1-es vereséget szenvedtek, és a londoni visszavágón egy gyors Trezeguet-gól miatt szinte kilátástalan helyzetbe kerültek. A magyar középpályás vezérletével azonban fordítottak, 4-1-re győztek, és összesítésben 5-4-gyel bejutottak a legjobb nyolc közé.

A Fulham trénere a gyors bekapott gól ellenére bízott a továbbjutásban, és a lefújás után játékosai tartását méltatta. „A kezdés rosszabb nem is lehetett volna, de végül a klub történetének talán legszebb estéje lett belőle. Nagyot játszottak a fiúk, óriási teljesítmény, hogy a nyolc között vagyunk, hiszen a sorozat számunkra már tavaly júliusban elkezdődött” – értékelt Roy Hodgson, aki néhány perccel a lefújás előtt lehozta a hatalmas ünneplésben részesülő Gera Zoltánt.

A párharcot eldöntő, negyedik gólt szerző Dempsey elismerte, hogy némi szerencséje volt, amikor a tizenhatos széléről átemelte a Juventus kapusát. „Tízből kilencszer nem ment volna be, de kockáztatnom kellett” – nyilatkozta a csereként érkező amerikai játékos, majd hozzátette, hogy további nagy tettekre készülnek.

„Sokat kell még dolgoznunk, és fejlődnünk, de ha hiszel magadban és a társakban, akkor bármi megtörténhet. Miért ne nyerhetnénk meg az Európa Ligát?” – kérdezett vissza Dempsey egy újságíró felvetésére reagálva.

Az olaszok a két pirosat is kiosztó bíró teljesítményével nem voltak kibékülve, a saját produkciójukat pedig értékelhetetlennek nevezték. „Meg sem fordult a fejemben, hogy kieshetünk. Nekünk a játékosoknak kell vállalnunk a felelősséget” – nyilatkozta Alessandro del Piero, a torinóiak legrutinosabb sztárja.

„Nem értem, hogy mi történt. Egy Juventus-szintű csapat normális körülmények között nem kaphat négy gólt a Fulham otthonában” – mondta Alberto Zaccheroni, a szezon közben érkezett tréner, majd a bírót kritizálta. „Az első gólnál fellökték Cannavarót, aki később a kiállításánál nem az utolsó ember volt, így nem is kaphatott volna pirosat. A tizenegyesnél pedig telibe találták Diego kezét, túl közel volt, ez a döntés is erősen véleményes.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik