Foci

EL: Gera kiejtette a Juvét, góleső Brémában – videó!

A Craven Cottage közönsége felállva ünnepelte a duplázó magyar középpályást.

Trezeguet révén már a második percben megszerezte a vezetést a Juventus, a francia támadó közelről lőtt a hazai kapuba. Nem kellett sokat várni a válaszra, pár minutummal később Zamora rázta le magáról Cannavarót és egalizált. Nem telt el fél óra a mérkőzésből, amikor Gera Zoltán léphetett volna ki a Zebrák védői között, azonban elesett, a játékvezető zsebéből pedig azonnal villant a piros lap – 2006 aranylabdása mehetett idő előtt zuhanyozni. A magyar középpályás a kettős sípszó előtt egy formás akció végén gólt is szerzett, így 2-1-el fordultak a felek.

Gera a második félidőre is átmentette remek formáját, a 49. percben pedig magabiztosan értékesített egy kezezésért jogosan megítélt büntetőt. A hajráig honfitársunk több lövéssel is próbálkozott, de gólt Dempseynek sikerült szereznie: pazar mozdulattal emelt Chimenti hálójába. A legvégén még Zebina kiállítását jegyezhettük fel, a Fulham 5-4-s összesítéssel továbbjutott a negyeddöntőbe.

Mindeközben a Valencia villámrajtot vett és már negyedóra elteltével 2-0-ra ment a Werder Bremen otthonában. Almeida révén közelebb jöttek ugyan a hazaiak, de Villa saját maga második góljával 1-3-ra módosította az állást a félidőre.

Fordulás után felpörgették a tempót a németek, Frings és Marin révén pedig az egyenlítés is sikerült. Pár pillanattal később ismét Villa talált be, de Pizarro bő öt perccel a vége előtt egyenlített, azonban ez kevésnek bizonyult, 5-5-s összesítéssel, idegenben lőtt több góllal a spanyolok mentek tovább.

A Standrard Liége az első mérkőzésen aratott 3-1-s sikere után ezúttal1-0-ra verte a Panathinaikoszt. A Marseille az első meccsen az utolsó pillanatokban mentette 1-0-ra a meccset a Benfica otthonában, most a portugálok válaszul egy hajrában szerzett góllal nyertek 2-1-re az OM otthonában és jutottak tovább.

Eredmények:

Fulham – Juventus 4-1 (Zamora 9., Gera 39., 49. – büntetőből, Dempsey 82. ill. Trezeguet 2.)
Werder Bremen – Valencia 4-4 (Almeida 26., Frings 57. – büntetőből, Marin 62., Pizzarro 84. ill. Villa 2., 45., 65., Mata 15.)
Standard Liége – Panathinaikosz 1-0 (Mbokani 45.)
Marseille – Benfica 1-2 (Niang 70. ill. Pereira 75., Kardec 90.)

Gera első gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik