Sport

„Az FTC most megérett arra, hogy történelmet írjon” – Maszlovának tetszenek a női kézicsapat céljai

HENNING BAGGER / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP
Az orosz válogatott Valerija Maszlova négy év alatt a hatodik klubjában játszik majd
HENNING BAGGER / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP
Az orosz válogatott Valerija Maszlova négy év alatt a hatodik klubjában játszik majd

Nagyon komolyan erősített a 2024-25-ös idényre az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata, amely a francia Laura Glauser és Orlane Kanor mellett két orosz klasszist is szerződtetett Darja Dmitrijeva és Valerija Maszlova személyében.

A 23 éves jobbátlövő Maszlova a Brest-Bretagne együttesét hagyta ott a budapesti kalandért, a francia csapatban 41 meccsen 240 gólt szerzett és jelölték a francia bajnokság legjobb játékosa címre is.

„Négy év alatt a hatodik klubom, valóban szeretem az új kihívásokat, fontos, hogy fejlődjek, fontos, hogy valami újat kipróbáljak és kiteljesedjek a karrieremben.

A Ferencváros céljai és ambíciói pedig tetszettek, a következő két évben megpróbáljuk ezeket megvalósítani. Őszintén szólva, itt az ideje ennek, a csapat most megérett arra, hogy történelmet írjon. És nagyon érdekel, hogy részt vegyek ebben

– nyilatkozta a Handballfast.com portálnak.

Azt mondta, örül, hogy Dmitrijeva is a csapattársa lesz, bár nem állítja, hogy ez kulcsfontosságú volt, amikor elfogadta az FTC ajánlatát. De mindig kellemesebb olyan csapatban játszani, ahol van egy játékos, akit ismer a válogatottból, aki hasonló mentalitású, rokonlelkű, akivel az anyanyelvén beszélhet.

Arra a kérdésre, hogy Klujber Katrin egy nagyon erős vetélytárs a posztján, azt mondta, nem szereti ezt a jelzőt.

„A vetélytárs egy olyan ellenfél, akivel meg kell küzdeni. De itt egy csapatban játszunk, ugyanazt csináljuk, és mindent megteszünk azért, hogy klub sikereket érjen el. Együtt kell küzdenünk a közös célokért, és sokkal jobb ezt megtenni, ha egy olyan játékos van a posztodon, aki motivál.

Heti két meccsel lehetetlen 60 percet játszani, ezért a nagy kluboknak minden poszton két egyformán értékes játékossal kell rendelkezniük. Az pedig, hogy ki tudjuk egészíteni egymást, és a csapat másként tudja felépíteni a játékát, nagy plusz lesz számunkra.

Elárulta, nagyon büszke arra, ahogy játszott az előző szezonban, fontos volt, hogy megmutassa azt a játékot, amit elvár saját magától.

„Minderre az önbizalom miatt volt szükségem. Nem mondhatom, hogy Brest előtt bizonytalan voltam. De évről évre egyre jobban megértettem, hogy milyen kézilabda az enyém, mit szeretek a pályán csinálni, és ezt hogyan tudom hatékonyan a csapat javára fordítani. Ebben a szezonban minden sikerült. A kemény munka mindig kifizetődik, de minden bizalmat ki kell érdemelni. A kézilabdában ezt csak nagy erőfeszítéssel lehet megtenni.”

Azt mondta, Brestben zseniális statisztikákat produkált, de a csapat nem érte el azt, amit szeretett volna.

Ha a következő szezonban nem szerzek annyi gólt, de lesznek trófeáim, akkor többet nyerek, mint amennyit veszítek.

Budapestet meg kell majd szoknia, mert az elmúlt éveket kisvárosokban töltötte. De azt érzi, hogy a magyar főváros hasonlít Rosztovra. Nem építészetileg és kulturálisan, mégis úgy látja, van bennük valami közös.

És hogy mi az idei célja?

Légy egyensúlyban önmagaddal. Légy boldog, csináld azt, amit szeretsz, és fejlődj tovább. Ezek nagyon fontos célok.

Kapcsolódó
„Tudom, hogy Magyarországon mit jelent az FTC”
A magyar női kézicsapat új világklasszisai alig várják, hogy csatlakozhassanak a nyáron.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik