Sport

Benedek Tibor fia is világbajnok az U18-as válogatottal

waterpolo.hu / Facebook
waterpolo.hu / Facebook

A magyar férfi U18-as vízilabda-válogatott a döntőben szinte végig vezetve győzte le 12-10-re Szerbiát a Buenos Airesben rendezett világbajnokságon, így megvédte a címét. A döntő legértékesebb játékosa Simon Balázs, a torna legjobb edzője Korényi Balázs, a legjobb kapus pedig Szitás Dávid lett.

A magyar csapatban ott volt a 2020-ban elhunyt Benedek Tibor fia, Benedek Mór, aki a döntőben két gólt szerzett. Ahogyan arra a magyar szövetség Facebook-bejegyzésben felhívta a figyelmet, a háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok Benedek Tibor 1989 júliusában, 17 évesen nyerte meg karrierje első aranyérmét az U17-es Európa-bajnokságon (a Jugoszlávia elleni döntőben három gólt szerzett), míg fia szintén 17 évesen szerezte meg az első aranyérmét.

A legenda újjáéled, a mi szemünk pedig picit nedvesebb a szokásosnál is

– olvasható a szövetség bejegyzésében.

Egy nemzetközi oldal, az Academy Waterpolo is külön felhívta a figyelmet Benedek Mórra, akiről azt írták, hogy apjával ellentétben ő jobbkezes, de „pontosan ugyanolyan gyorsasággal, lövésválasztással és játékolvasási képességgel rendelkezik, mint az édesapja”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik