Sport

Nagyot úsztak a magyar vegyes váltók, Késely Ajna is döntős az Eb-n

Derencsényi István / MTI
Késely Ajna másodikként került a döntőbe 400 gyorson
Derencsényi István / MTI
Késely Ajna másodikként került a döntőbe 400 gyorson
Késely Ajna és a két 4x100 méteres vegyes váltó is biztosította helyét a döntőben a Belgrádban zajló úszó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

Női 400 méter gyorson Kapás Boglárka nem indult el, így Késely Ajna és Flück Nóra képviselte a magyar színeket: a 800 méteren Belgrádban aranyérmes Késely – akinek 400-on van olimpiai szintje – 4:14.13 perccel másodikként került a döntőbe, honfitársa 4:19.65-tel a 14. helyen fejezte be.

A nyolcszáz már elég régen volt, így az elmúlt napokat félig-meddig edzéssel és pihenéssel töltöttem. Ez most így egy egész kellemes kis délelőtti úszás volt, az utolsó százban még maradt is bőven

– nyilatkozta a vegyes zónában Késely.

Mivel az 1500 méter gyors szombati döntőjét a vihar miatt vasárnapra halasztották, ezért a fináléban éremesélyes Sárkány Zalán nem állt rajtkőre 400-on, ahogyan Holló Balázs sem vállalta a szereplést. Az egyedüli magyar így Gálicz László volt, aki 4:04.08 perccel összesítésben egyetlen riválisát megelőzve a 27. lett.

A női 4×100 méteres vegyes váltó az országos csúcsot (4:03.08) megközelítve, 4:04.30-as idővel került az első helyen a döntőbe, míg a Jászó Ádám, Sós Dániel, Kós Hubert, Mészáros Dániel összetételű staféta 3:35.73 perccel harmadikként lépett tovább.

(MTI)

Kapcsolódó
Milák Kristóf a címét megvédve Európa-bajnok
Kedvenc számában szerzett aranyérmet. Senánszky Petra országos csúccsal lett Európa-bajnok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik