Sport

Óriási hajrá a végén, célfotóval nyert Eb-bronzot Fábián Bettina

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI

Fábián Bettina végig remekül versenyezve, jól hajrázva nyert bronzérmet a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyén a belgrádi vizes Európa-bajnokságon. A versenynap korábbi részében párja, Betlehem Dávid győzött a férfiak mezőnyében.

Fábián a táv harmadánál ugyan a 13. volt, de aztán szépen felúszott az élbolyra, így kimaradt a verekedésből. A célegyenesre a negyedik-ötödik hely környékén fordult, de tökéletesen hajrázott, majd nagyot csatázott Maria de Valdes Alvarezzel. Végül le tudta gyűrni a dohai világbajnokságon ezüstérmes spanyol ellenfelét, és a jobb benyúlásának köszönhetően övé lett az Eb-bronz – ugyan szabad szemmel is látszott, hogy előbb ért a falhoz, azért a célfotót még megnézték. A 19 éves Fábián Bettinának csapatban van már világbajnoki ezüst- és bronzérme.

Nagyon szerettem volna dobogóra állni egyéniben is, örülök, hogy ilyen jól sikerült a hajrá és a spanyol lányt le tudtam nyúlni, pedig nagyon próbálkozott a könyökével. Nagyon elfáradtam, nem esett jól ez az úszás, de megint sokat tanultam és megyek előre

– nyilatkozott az M4 Sportnak Fábián Bettina.

A nyíltvízi úszók eddig három érmet szereztek – Betlehem 10 kilométeren harmadikként ért célba –, és még hátravannak a 25 kilométeres versenyek, valamint a csapatok küzdelme. .

Kapcsolódó
Európa-bajnok a nyíltvízi úszó Betlehem Dávid
Egy nappal a 10 kilométeren nyert bronzérme után Eb-aranyat is szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik