Sport

„Az a rutin, amellyel ő rendelkezik, hatalmas érték, rengeteget jelent” – Mikler 40 évesen is a Szegedet erősíti majd

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI

Mikler Roland, a magyar kézilabda-válogatott kapusa hosszabbított az OTP Bank-Pick Szeged csapatával.

A Szeged honlapjának pénteki bejelentése szerint a 40. életévét szeptemberben betöltő hálóőr jövő nyárig érvényes, egyéves szerződéshosszabbítást írt alá az együttessel, amelyben tizedik idényét kezdi majd.

„Az a rutin, amellyel ő rendelkezik, hatalmas érték, rengeteget jelent, nagy szükségünk lesz rá az új szezonban a csapatunknak” – nyilatkozta Kiss Bence cégvezető.

Boldog vagyok, hogy a tizedik szegedi szezonomat kezdhetem majd el, amit természetesen izgalommal várok. Komoly változások lesznek a keretben, ez mindig különlegessé tesz egy felkészülést, egy új idényt.

Azon dolgozom már most, hogy segítsek a csapatnak, legyünk sikeresek, érjünk el győzelmeket, szerezzünk trófeákat” – nyilatkozta Mikler Roland.

A kapus 2010-ben Dunaújvárosból igazolt Szegedre, amelynek színeiben két részletben – 2014 és 2019 között a rivális Veszprémet erősítette – összesen 359 mérkőzésen lépett pályára. Az együttessel 2014-ben EHF Kupát nyert, 2021-ben és 2022-ben pedig magyar bajnok lett.

Pénteken az is eldőlt, hogy Mikler poszttársa, a norvég Emil Kheri Imsgard a dán Höj Elite csapatánál folytatja a pályafutását.

Új klubjának bejelentése arra nem tér ki, hogy a 26 éves játékos – aki tavaly nyáron hároméves szerződést kötött a szegediekkel – kölcsönbe vagy végleg, illetve mennyi időre érkezik új állomáshelyére.

A szegedieknek további két kapussal, Nagy Martinnal és a svéd Európa-bajnok Tobias Thulinnal van szerződése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik