Sport

27 éve nem volt ilyen fiatal női elődöntős a Roland Garroson

MUSTAFA YALCIN / ANADOLU / Anadolu via AFP
MUSTAFA YALCIN / ANADOLU / Anadolu via AFP

Az orosz Mirra Andrejeva meglepetésre három játszmában búcsúztatta a második helyen kiemelt fehérorosz Arina Szabalenkát a francia nyílt teniszbajnokság szerdai női negyeddöntőjében.

Nehezen lendült bele mindkét játékos, sokat hibáztak, három-három brék is volt, így rövidítésben dőlt el az első szett, ebben 7-5-re nyert az esélyesebbnek tartott Szabalenka és került 62 perc alatt előnybe. A második felvonás is rossz adogatójátékokkal indult, majd a hajrában, 5:4-nél Andrejeva a második szettlabdáját értékesítve brékelte fehérorosz riválisát, és háromnegyed óra alatt egyenlített.

A záró játszmában 2:2-nél a világranglista-második Szabalenka nullára nyerte el orosz ellenfele adogatását, ám ettől nem lett jobb a játéka, sőt, a 17 éves Andrejeva – aki pályafutása során először jutott nyolc közé Grand Slam-tornát – sokkal jobban hajrázott, és egy brékkel zárta le a két és fél órás csatát.

Az orosz játékos 1997 óta a legfiatalabb játékos, aki elődöntőt játszhat Párizsban, 27 évvel ezelőtt Martina Hingis 16 évesen jutott a négy közé, végül a döntőben kikapott a horvát Iva Majolitól.

Andrejeva a döntőbe jutásért a 12. helyen kiemelt olasz Jasmine Paolinivel találkozik, aki három játszmában legyőzte a negyedik helyen kiemelt kazah Jelena Ribakinát.

A tizekettdikként rangsorolt Paolini simán nyerte az első felvonást két brékkel, azonban a másodikban sokkal többet hibázott, és Ribakina egyenlített. A harmadik szettben az első négy játékban egyikőjük sem tudta hozni adogatását.

Az olasz játékos előbb nyugodott meg, majd 4:4-nél megint brékelt és ennek köszönhetően 2 óra 5 perc alatt tudta lezárni a csatát, amivel Andrejevához hasonlóan először jutott elődöntőbe egy GS-versenyen.

A meccs összefoglalója:

Negyeddöntő:

nők:
Mirra Andrejeva (orosz) – Arina Szabalenka (fehérorosz, 2.) 6:7 (5-7), 6:4, 6:4
Jasmine Paolini (olasz, 12.) – Jelena Ribakina (kazah, 4.) 6:2, 4:6, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik