Sport

Bár egy doppingügy közbeszólt, mégis lett magyar női párbajtőröző az olimpián

Illyés Tibor / MTI
A legfrissebb olimpiai kvalifikációs listán Muhari Eszter a második európai helyen áll
Illyés Tibor / MTI
A legfrissebb olimpiai kvalifikációs listán Muhari Eszter a második európai helyen áll
A Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) legfrissebb olimpiai kvalifikációs listáján már Muhari Eszter szerepel a második európai helyen a női párbajtőrözők között.

A magyar csapat nem szerzett kvótát a párizsi játékokra, így egyéniben lehetett – legfeljebb egy – részvételi jogot begyűjteni, ami eredetileg Kun Annának sikerült. Őt azonban doppingvétség, a holléti nyilvántartáshoz kapcsolódó mulasztás miatt május közepén két évre eltiltották a versenyzéstől.

Az egyéni kvalifikációban szakáganként tíz hely talál gazdára olyan országok vívói körében, amelyek csapatban nem szereztek kvótát. Európának kettő kvóta jár, de egy országból csak egy vívó kerülhet így az olimpiai mezőnybe.

Ezen a – még nem végleges – listán az észt Nelli Differt mögött a keddi állapot szerint már Muhari Eszter áll a második európai helyen.

Kun Anna eltiltásakor a magyar szövetség jelezte: mostantól azon dolgozik, hogy mielőbb bizonyossá és hivatalossá váljon Muhari Eszter indulása.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után négy órával hivatalosan is elküldte a FIE Muhari Eszternek az olimpiai meghívót. A hazai szövetség kiemelte, ez nem azért történt így, mert magyar vívó helyett magyar került a listára, hanem mert eleve Muhari Eszter állt a következő helyen.

Kapcsolódó
„Egyáltalán nem igazságos döntés!” – doppingvétség miatt marad le az olimpiáról a magyar vívó
Kun Annát két évre eltiltották, ezért nem vehet részt a párizsi olimpián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik