Sport

Alaposan beerősít a Fradiból az Esztergomi Vitézek női kézicsapata

Czeglédi Zsolt / MTI
Szucsánszki Zita és Kisfaludy Anett a Fradi és a válogatott után Esztergomban is csapattársak lesznek
Czeglédi Zsolt / MTI
Szucsánszki Zita és Kisfaludy Anett a Fradi és a válogatott után Esztergomban is csapattársak lesznek
Komoly erősítésekkel várja az új idényt a női kézilabda NB I-be feljutott Esztergomi Vitézek együttese, amelyet Elek Gábor már vezetőedzőként irányít majd.

A korábbi szövetségi kapitány, a Ferencváros vezetőedzőjeként kétszeres bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes, kétszeres KEK-győztes, Bajnokok Ligája-ezüstérmes Elek Gábor tavaly nyár óta szakmai igazgatóként irányította a Vitézeknél folyó munkát.

A klub keddi, sajtótájékoztatóval egybekötött, számos szurkolót vonzó nyilvános csapatbemutatóján viszont elhangzott: Elek vezetőedzőként dolgozik a folytatásban. Visszatekintve elárulta, már a közös munka megkezdésekor arra szövetkeztek, hogy ”előbb-utóbb el kell juttassuk ezt a csapatot az élvonalba, ezt megcsináltuk.”

Nem lehet más a cél, mint a bennmaradás, de mi ennél egy picit többre vágyunk, olyan helyezést elérni, hogy egy percig ne kelljen aggódnunk a kiesés miatt

– fogalmazta meg a célkitűzést a tréner.

Elek az MTI-nek elárulta: egy éve képtelenségnek tartotta volna, hogy már most az NB I-ről lehessen beszélgetni, de meg tudták csinálni és rémesen büszkék rá.

„Négy-öt évben gondolkozunk, ennek az időszaknak a végén szeretnénk megcélozni a nemzetközi kupaszereplést. Most kimaradt egy lépcsőfok, kettőt tudtunk előre lépni, a következő periódusban viszont szeretnénk meglépni minden lépcsőfokot, ennek megfelelően igazoltunk és tervezünk előre” – fejtette ki.

Kitért arra is, hogy milyen volt kívülről követnie a Ferencváros duplázását – bajnoki címét és kupagyőzelmét –, mint mondta: fantasztikus volt, nagyon örült neki. A két egymás elleni találkozóra viszont egyáltalán nem vágyik.

„Természetesen profik vagyunk, de két nagyon érzelmes mérkőzés lesz számomra” – hangsúlyozta Elek Gábor.

Másodszor az élvonalban

„NB I, megérkeztünk!” – jelentette ki a csapatbemutatón Hernádi Ádám polgármester, aki szerint egy álom vált nagyon gyorsan valósággá azzal, hogy ismét lett NB I-es kézilabdacsapata Esztergomnak.

A városnak ugyanis másodszor lesz csapata a női kézilabda élvonalában: az Esztergomi KSE 2001-től három és fél idényt töltött az NB I-ben, majd 2005 februárjában visszalépett.

A városvezető Elek Gábornak azt kívánta, hogy egy év alatt ismét lépjen két szintet előre a csapattal. Ezzel arra utalt, hogy az elmúlt idényben az NB II-ben, azaz a harmadosztályban szerepelt volna az együttes, ám annak hatására, hogy a Siófok KC nem kapott licencet az élvonalra és visszasorolták a harmadosztályba, a magyar szövetség (MKSZ) döntése értelmében az NB I/B-ben indulhatott, és a második hely megszerzésével harcolta ki az NB I-es tagságot.

Átalakuló keret

Az Esztergomi Vitézek alapítója és elnöke, Neuzer András felidézte: nyolc éve indultak el az úton és most felérhetnek a hegy csúcsára, ami lehet, hogy bennünk van.

Elárulta, hogy az elmúlt idényben a sportágban a hatodik legtöbb kilátogató nézőt tudhatta magának az együttes Magyarországon. Célként nevezte meg, hogy saját nevelésű, esztergomi és környékbeli játékosokat építsen be Elek a csapatba.

Rámutatott arra is, hogy volt már hatodik helyezett esztergomi kézilabdacsapat az NB I-ben, ennél előrébb kell végezniük idővel. Rövidebb távon pedig szeretné, hogy két éven belül erős csapattá és jó közösséggé váljon, amely bárkit képes megverni.

Szucsánszki Zita a soron következő szezonban is erőnléti edzőként és játékosként segíti a klubot. Amint mondta, nagyon fiatal csapat fog összeállni a tanulóévben, azt szeretnék elérni, hogy egy nagyon szerethető együttes legyen, amelyben szívüket és lelküket kiteszik a pályára a játékosok.

A pihenést követően jövő hétfőn kezdik meg a felkészülést az átalakult kerettel, az érkezők között van a többi között a friss bajnok és kupagyőztes Ferencvárostól Kisfaludy Anett, Kovács Anett, Horváth Fanni és Kármán Luca, Vácról pedig az egyaránt ferencvárosi nevelésű Ballai Anna és Ballai Borbála.

Kapcsolódó
Elek Gábor: Egyedül Háfra Noémi esetét bántam meg
Nagyinterjú Elek Gáborral, a világot – a népligeti távozása ellenére – továbbra is zöld-fehérben látó kézilabda mesteredzővel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik