Sport

Hosszú Katinka nagyot fejlődött

Fotó: KEMPINAIRE Stéphane / KMSP / AFP
Fotó: KEMPINAIRE Stéphane / KMSP / AFP

Az áprilisi országos bajnokság óta – melyen visszatért – sokat javult ugyan a háromszoros olimpiai bajnok úszó Hosszú Katinka, de még messze van a párizsi induláshoz szükséges szinttől.

A 35 éves Hosszú vasárnap az AP Race London International 2024 elnevezésű nemzetközi viadalon 400 méter vegyesen volt érdekelt Jakabos Zsuzsannával együtt.

A brit fővárosban zajló esemény hivatalos eredményközlője szerint Hosszú 4:43.66 perc alatt teljesítette a távot, ez jelentős előrelépés a Duna Arénában úszott 4:47.62-es eredményéhez képest, ugyanakkor a célba vett 4:38.53-as olimpiai szint egyelőre távolinak tűnik. Hosszú eredményével a második helyen zárta a futamot, míg honfitársa 4:46.83-mal harmadik lett.

400 vegyesen olimpiai A-szintet eddig egyedül a 15 éves Jackl Vivien ért el a magyar úszók közül.

Kapcsolódó
Jackl Vivien: Nyilván olimpiai bajnok szeretnék lenni
Persze még nem ezen a nyáron. Interjú a 15 éves tatabányai úszóval, aki ifjúsági sportolóként az áprilisi úszó országos bajnokságon Hosszú Katinkát, Kapás Boglárkát, Jakabos Zsuzsát is lenyomva egy világranglista 5. helyet – és minden bizonnyal olimpiai indulást – érő idővel rúgta be a felnőtt sport ajtaját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik