Sport

Gálfi Dalma közel állt a bravúrhoz a Roland Garroson

Olivier Hoslet / MTI / EPA
Gálfi Dalma nagy csatában esett ki
Olivier Hoslet / MTI / EPA
Gálfi Dalma nagy csatában esett ki
A szerencsés vesztesként főtáblára került Gálfi Dalma két szoros játszmában kikapott a 32. helyen kiemelt cseh Katerina Siniakovától a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában, vasárnap, így nem jutott a 64 közé. Bezzeg Marozsán Fábián!

A világranglistán 145. Gálfinak nehéz feladat jutott a főtábla nyitányán, mivel ellenfele (33.) sokkal előkelőbb helyen áll a WTA-rangsorban. Eleinte mindkét fél biztosan hozta adogatását, majd két brék következett, aztán Siniakova 3:3-nál is elvette Gálfi adogatójátékát, 4:3-as cseh vezetésnél, 40-40-nél pedig az eső miatt félbeszakadt a találkozó.

A kényszerszünet bő másfél óráig tartott, a folytatás pedig rögtön Gálfi-brékkel indult. Az izgalmas végjátékban Siniakova jobban összpontosított, ismét elvette a magyar játékos adogatását, és 7:5-tel 52 perc alatt jutott játszmaelőnyhöz.

A folytatásban Gálfi agresszívebben játszott, és egy brékkel 4:1-re meglépett, ám riválisa gyorsan fordított 5:4-re, majd a rövidítés döntött. Ebben Siniakova beindult, 4-0-ra elhúzott, és végül 1 óra 53 perc alatt zárta le a csatát.

A férfiaknál sikerrel nyitott Marozsán Fábián, aki három sima játszmában legyőzte a kazah Mihail Kukuskint. A világranglistán 43., esélyesebb magyar játékos kiválóan kezdett, 3:2 után sorozatban három játékot nyert, majd a folytatásban is remekül fogadta a selejtezőből érkezett ellenfele szerváit.

Könnyedén hozta a második szettet is, ugyancsak 6:2-re, és szintén fél óra alatt. A harmadik felvonásban sem változott a kép, Marozsán magabiztos volt, kihasználta ellenfele minden megingását. 4:2-nél ugyan három bréklabdát is hárítania kellett, de az egyoldalú csata másfél óra alatt véget ért.

Marozsán a következő fordulóban a tizedik helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrovval találkozik.

Hétfőn a két másik magyar játékos is pályára lép a főtábla nyitókörében, Fucsovics Márton a kilencedikként rangsorolt görög Sztefanosz Cicipasszal, Udvardy Panna pedig a huszadik helyen kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával meccsel.

Roland Garros, 1. forduló (a 64 közé jutásért)

Nők:
Katerina Siniakova (cseh, 32.)-Gálfi Dalma 7:5, 7:6 (7-3)

 

Férfiak:
Marozsán Fábián – Mihail Kukuskin (kazah) 6:2, 6:2, 6:3

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik