Sport

Csütörtökön eldől, kizárják-e a Bundesligából a magyar válogatott kézis csapatát

Gregor Fischer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Ilic Zorannak vannak ajánlatai, de megvárja, hogy mi lesz Hamburgban
Gregor Fischer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Ilic Zorannak vannak ajánlatai, de megvárja, hogy mi lesz Hamburgban
Csütörtökre várható az a bírósági ítélet, amely eldönti, hogy a magyar férfi válogatott Ilic Zorant is foglalkoztató HSV Hamburg indulhat-e a német férfi kézilabda-bajnokság következő idényében.

A tabella kilencedik helyén álló hamburgiak anyagi és adminisztratív okok miatt nem kapták meg a licencet a szövetségtől, ezért bírósághoz fordultak. Első- és másodfokon a szövetségnek adtak igazat, és mint a jobbátlövő vasárnap az MTI-nek elmondta, csütörtökre várják a végleges, jogerős döntést.

„Ez mindenkinek nehéz szituáció, főleg így, hogy a szezon végén vagyunk, és nem tudni, mi lesz a csapattal. Csütörtökig én sem tudok többet, akkor derül ki minden” – magyarázta.

Hozzátette, ha nem kapják meg a licencet, minden játékos szabadon távozhat, de ha megkapják, mindenki marad Hamburgban.

Szerintem az összes játékosnak van B terve. Nekem is vannak ajánlataim, de meg kell várnom, hogy mi lesz Hamburgban, mert élő szerződésem van. Ilyenkor az idény végén nehéz csapatot keresni, de nagyon bizakodó vagyok

– mondta.

Ilic hangsúlyozta, elsősorban azt reméli, hogy megkapják a licencet – mert nagyon jól érzi magát a klubnál, és sokat fejlődött –, de ha mégsem, akkor mindenkinek azt kívánja, hogy találjon jó csapatot magának ebben a nehéz helyzetben.

A Hamburgnak még két mérkőzése van hátra a mostani szezonból – jövő szerdán és vasárnap –, utána a jobbátlövő egy hét pihenőt tart, majd elkezdi az egyéni edzésprogramot.

„Június 24-én kezdjük a válogatott felkészülést, addig otthon leszek Szerbiában vagy Bécsben, mert a szüleim ott élnek, illetve a barátaimmal megyünk majd Horvátországba három-négy napra, de akkor is csinálom majd az edzőink által kiadott edzésprogramot”” – nyilatkozta.

Nem először van vészhelyzet

Hamburgban nem először fordul elő, hogy baj van a licencekkel. Tíz éve ugyanez történt, akkor a fellebezés sem járt sikerrel, ám a klub a választottbíróság elé vitte az ügyet, amely helyt adott a klub kifogásának, és feltételekhez kötött licencet adott a következő szezonra. A feltételek pedig a 2014. július 1-i határidőre teljesültek, így a 2013-as Bajnokok Ligája-győztes folytathatta a legjobbak között.

A pénzügyi helyzet azonban a következő másfél évre sem javult, így fizetésképtelenség miatt 2016. január 20-án a liga licencbizottsága visszavonta a klub licencét. A Hamburg így a következő idényben nem indulhatott el a két felső osztályban, maradt a 3. Liga északi csoportja. 2018 tavaszán sikerült a feljutás a második ligába, 2021-ben pedig az élvonalba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik