Sport

A Fradi női kézicsapata ripityára verte az ellenfelét és ezzel bajnoki címet nyert

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A Ferencváros női kézilabdacsapata szerdán 41-30-ra verte a Vasast, így megnyerte az NB I-et.

Az utolsó előtti fordulóban azzal a tudattal léphetett pályára az FTC, hogy egy győzelemmel biztosan bajnoki címet nyer, ráadásul a Magyar Kupa megnyerése után, vagyis duplázhat. Ennek megfelelően vetette magát harcba a Fradi és bár szünetben még csak két gól volt az előnye, térfélcsere után kiütközött az óriási különbség a csapatok között.

A Ferencváros története 14. bajnoki címét szerezte, és 1997 után tudott ismét duplázni, vagyis a Magyar Kupában és az NB I-ben is az élen végezni.

Az utolsó fordulóban a Bajnokok Ligája-elődöntős Győr pontszámban még utolérheti az FTC-t a tabellán, de az egymás elleni eredmények a fővárosiaknak kedveznek. A Győr egyébként eközben 31-30-ra legyőzte a Debrecent.

Illyés Tibor / MTI Az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosai, miután 41-30-ra gyõztek a Vasas SC ellen a nõi kézilabda NB I. mérkõzésén a budapesti Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban.

A szerdai játéknapon az is eldőlt, hogy a Kozármisleny mellett a NEKA esik ki az NB I-ből. A Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Békéscsaba is kikapott házigazdaként, és bár az utolsó fordulóban előbbi pontszámban beérheti utóbbit, az egymás elleni eredmények a csabaiaknak kedveznek. Az NB I/B-ből a Szombathelyi KKA és az Esztergomi Vitézek csapta jutott fel az élvonalba.

Eredmények – NB I, 25. forduló

DVSC Schaeffler – Győri Audi ETO KC 30-31 (12-14)
NEKA-Alba Fehérvár KC 25-28 (12-13)
Tappe-Békéscsabai Előre NKSE – Kisvárda Master Good SE 24-36 (11-16)
MTK Budapest – Praktiker-Vác 36-32 (19-17)
Motherson Mosonmagyaróvári KC-Kozármisleny KA 51-27 (23-13)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik