Sport

„Büszkeséggel tölt el, hogy tovább nőhet a virágoskert, amit ezentúl más locsolgat”

Marosán György távozott a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Carbonex-Komló vezetőedzői posztjáról, miután a klub közös megegyezéssel szerződést bontott a szakemberrel.

„A legfontosabb, hogy elértük célunkat, megőrizte a csapat NB I-es tagságát. El kell mondani, hogy a bennmaradás szempontjából az elmúlt 10 év legnehezebb bajnokságát zártuk. Egész évben megtapasztaltuk, hogy milyen hátrányt jelent, ha egy meghatározó játékos kiesik, ez folyamatosan problémát okozott” – nyilatkozta a szakember a klub honlapján.

A komlóiak 26 forduló alatt 17 pontot szereztek, ugyanannyit, mint a NEKA, azonban az egymás elleni eredményeknek köszönhetően a baranyaiak maradtak bent. A bajnokság annyival szorosabb volt az elmúlt három évhez képest, hogy a 17 pont toronymagasan elég volt a bennmaradáshoz.

2023-ban a jobbik kieső Cegléd nyolc, 2022-ben az Eger, illetve 2021-ben a Cegléd tíz-tíz pontot szerzett.

Marosán hozzátette, büszke az eredményre, mert nehéz körülmények között sikerült kiharcolni az élvonalban maradást.

Büszkeséggel tölt el, hogy tovább nőhet a virágoskert, amit ezentúl más locsolgat. De ugyanúgy szépen virágozni fog tovább a komlói kézilabda.

Én szívesen térek ide vissza, és nagyon nagy szurkolója leszek a Komlónak. Örülök, hogy ilyen játékosokat és vezetőket ismerhettem meg, és együtt dolgozhattam velük.”

„Köszönöm játékosaimnak, stábomnak, a klub vezetőinek, a szurkolóknak a támogatást! Tovább, szenvedéllyel! Jó szerencsét, Komló!” – írta közösségi oldalán Marosán, aki korábban kizárólag női együtteseket irányított, dolgozott Makón, Szegeden, Kecskeméten és Szombathelyen is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik