Sport

Állítólag visszavonult a nyomtalanul eltűnt olasz teniszező

Brennan Asplen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Camila Giorgi márciusban lépett pályára legutóbb
Brennan Asplen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Camila Giorgi márciusban lépett pályára legutóbb
Március közepén a miami WTA-torna második fordulójában 6:1, 6:1-es vereséget szenvedett a lengyel Iga Swiatektől, azóta viszont senki sem tud semmit Camila Giorgiról. Az olasz teniszező – akit 2018-ban a világranglista 26. helyén jegyezték, jelenleg a 116. – titokzatos eltűnésével kapcsolatban több teória is felmerült.

A 32 éves, négyszeres tornagyőztes, egykori wimbledoni negyeddöntős a héten már nem szerepelt aktív teniszezőként a Nemzetközi Tenisz Integritási Ügynökség (ITIA) honlapján, nem publikált az utóbbi időben a közösségi oldalain sem, ahol pedig mindig nagyon aktív volt.

A WTA kereste, de megdöbbenve tapasztalta, hogy minden hozzávezető telefont – a sajátját, az édesapjáét, valamint a testvérei, Leandro és Amadeus készülékeit – kikapcsoltan találta. A pletykák szerint olaszországi problémák miatt sietve külföldre költözött

– írta a Corriere della Sera című újság.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

(@camila_giorgi_official) által megosztott bejegyzés

De az olasz lap ennél morbidabb lehetőséget is felvázolt: a vicenzai ügyészség a közelmúltban hamis koronavírus elleni oltási igazolások kiállításával vádolt meg egy orvost, akinél a beteglistán felbukkant Giorgi neve is.

A La Gazzetta dello Sport szerint a pályafutása során csaknem 6 és fél millió dollárt kereső sportolónak vitája lehet az adóhivatallal is.

De akadt olyan elképzelés is, miszerint a visszavonulása mögött semmi más nem rejlik, mint az, hogy életét innentől kezdve teljes mértékben a divatnak szentelné, és saját ruhamárkájával, a Giomilával foglalkozna.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

(@camila_giorgi_official) által megosztott bejegyzés

Giorgi a pályafutása során négy WTA-tornát nyert meg (‘s-Hertogenbosch 2015, Linz 2018, Montreal 2021, Mérida 2023), hat másik alkalommal pedig döntőt vívhatott. Grand Slam-tornán 2018-ban, Wimbledonban jutott a legmesszebb, amikor negyeddöntős lett.

Kapcsolódó
Egy teniszező apja úgy reklamált, hogy a székbíró erősítést kért maga mellé
Megfélemlítette az egyik játékos edzője a bírót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik