Sport

Merényletet is emlegettek, miután Djokovicot fejen találta egy palack

Bár a szerb és a nemzetközi sajtó elsőre brutális támadásként értékelte, csupán egy buta baleset okozott kisebb sérülés Novak Djokovicnak.

A szerbek világklasszis teniszezője egy sima győzelemmel mutatkozott be a római Masters-tornán, amelynek első fordulójában 6:3, 6:1-ra verte Corentin Moutet-t.

A mérkőzést követően elindult az öltöző felé, és néhány autogramot is kiosztott volna, ám egyszer csak fejen találta egy palack.

Miután elsőre nem derült ki, mi is történt, a sajtó azonnal támadásról beszélt, egy másik szerb teniszező Miomir Kecmanovic horrort emlegetett, a B92 portálnak a Szeles Mónika elleni 1993-as, hamburgi késes merénylet jutott az eszébe.

A megoldás azonban ennél sokkal egyszerűbb volt: egy rajongó a lelátóról mélyre hajolva próbált aláírást szerezni, amikor a nyitott hátizsákjából kiesett egy palack – pechjére éppen Djokovic fejére.

A hírek szerint a baleset kisebb dudort és vérzést okozott, Djokovic összerogyott, úgy kellett betámogatni az öltözőbe, de ahogy később a közösségi oldalán üzente, minden rendben.

Köszönöm az aggódó üzeneteket. Ez csak egy baleset volt, jól vagyok, a szállodában pihenek egy jégcsomaggal. Viszlát vasárnap!

– írta.

Az Olasz Teniszszövetség szóvivője, Alessandro Catapano is megerősítette, hogy Djokovic jól van, bár elég ideges a történtek miatt.

„Jöttek a rendőrök is, de a tettes addigra eltűnt. Minden videót és kamerafelvételt átnézünk, hátha meg tudjuk állapítani, hogy pontosan mi történt” – mondta.

Kapcsolódó
Selejtezőből érkezett ellenfél ejtette ki Fucsovicsot Rómában
Pedig jól kezdődött a meccs a magyar játékos számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik