Sport

„A végeredménnyel elégedett vagyok, de a munkával nem teljesen” – hozta a kötelezőt a kéziválogatott

Purger Tamás / MTI
Purger Tamás / MTI

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott 33-26-ra győzött Litvániában a jövő évi világbajnokság selejtezőjének első mérkőzésén.

Eleinte többet hibáztak a magyarok, ráadásul lassan támadtak, amiért kétgólos hátrányba kerültek. Ezt követően viszont Imre Bence sorozatban háromszor volt eredményes, Bartucz László ziccereket védett, így sikerült fordítani, majd Chema Rodríguez szövetségi kapitány kísérletezni kezdett. Az első félidő végén beküldte Szöllősi Szabolcsot, támadásban is a pályán hagyta Ligetvári Patrikot, illetve létszámfölényes támadójátékot alkalmazott.

A 13-11-es féliedei vezetést sikerült egy 5-0-s szériával megtoldani, ráadásul a válogatott védekezése betonbiztos volt. A különbség jelentős lett, több esély is adódott tízgólos előnyre. Végül azonban héttel kellett megelégednie a magyaroknak.

A végeredménnyel, a hétgólos győzelemmel elégedett vagyok, de azzal a munkával, amit ma végeztünk, azzal nem teljesen. Örülhetünk a biztos győzelemnek, mert tudjuk, hogy a mostani vb-selejtezős párharcokban is számos érdekes eredmény született, a szezon vége felé több meglepetés is történhet

– idézi a magyar szövetség honlapja a kissé csalódott Chema Rodríguezt.

A visszavágót vasárnap 17.15-től rendezik Veszprémben, a párharc győztese kijut a jövő év világbajnokságra.

Végeredmény – vb-selejtező, 1. mérkőzés

Litvánia-Magyarország 26-33 (11-13)
lövések/gólok: 46/26, illetve 46/33
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 2/0
kiállítások: 8, illetve 8 perc

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik