Sport

Fucsovics megnyerte a bukaresti tenisztornát

Facebook.com/fucsovics
Facebook.com/fucsovics

Fucsovics Márton nyerte meg az 579 ezer euró (230 millió forint) összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornát, ezzel elhódította karrierje második trófeáját.

A világranglistán 82. magyar játékos pályafutása negyedik döntőjére készülhetett a román fővárosban, az elsőt 2018 májusában megnyerte Genfben, majd 2019 februárban Szófiában, 2021 márciusában pedig Rotterdamban alulmaradt a végjátékban.

A vasárnapi csatában az ötödik helyen kiemelt Mariano Navone volt az ellenfele, akivel még nem találkozott. A 23 éves argentin karriercsúcsától egy hellyel elmaradva jelenleg 52. az ATP-rangsorban, ő a második döntőjét vívta Bukarestben, előzőleg februárban kikapott a riói fináléban.

Tavaly vetette meg a lábát a profik között azzal, hogy megnyert öt challenger-versenyt, de Grand Slam-tornán még sosem vívott főtáblás meccset, sőt, a selejtezőben sem nyert mérkőzést, miközben a magyar válogatott alapembere már negyeddöntőt is játszott Wimbledonban.

Fucsovics az első játszmában villámrajtot vett, 4:0-ra elhúzott, de Navone egyenlített, sőt labdája volt az 5:4-hez is. Fucsovics azonban hárította ezt a bréklabdát, majd a tizedik játékban elvette ellenfele adogatását, ezzel övé lett az első szett.

A második játszmában az argentin vezetett 3:1-re, de Fucsovics 4:4-nél utolérte ellenfelét, majd 6:5-nél brékelte Navonét, és ezzel megnyerte a finálét.

Fucsovics rendesen meghatódott az utolsó pont után:

A 32 éves Fucsovics a 2018-as, genfi diadal után másodszor ünnepelhetett tornagyőzelmet, és a trófea mellé 88 125 eurót (34,4 millió forint) kapott, a világranglistán pedig az 53. helyre jön fel.

„Hosszú idő után nyertem ismét, nem vártam ezt az eredményt, és nagyszerű érzés. Keményen megdolgoztam ezért a sikerért, nem volt könnyű meccs, végig küzdenem kellett.

Köszönöm a közönségnek a támogatást, sokan szurkoltak ma nekem, és néha olyan volt, mintha otthon lettem volna. Köszönöm mindenkinek, köztük az új edzőmnek, Kellner Ádámnak is, és jövőre visszatérek

– tette hozzá a magyar teniszező, aki a torna milliárdos tulajdonosától, a párosban Roland Garros-bajnok Ion Tiriactól vette át a kupát.

Eredmény, döntő:

Fucsovics Márton – Mariano Navone (argentin, 5.) 6:4, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik