Sport

Újabb magyar sportlövő szerzett olimpiai kvótát

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Major Veronika kvótát szerzett női sportpisztolyban a sportlövők Rio de Janeiróban zajló olimpiai kvalifikációs versenyén.

A keszthelyiek lövője gyakorlatilag a kvalifikációs időszak kezdete óta üldözte a kvótát, ám hiába lőtt az elmúlt években nagyon kiegyensúlyozottan és jutott be számos világversenyen a döntőbe, ott egy pici mindig hiányzott.

A vasárnapi, tízméteres szám negyedik helye után Majornak nem volt ideje keseregni, a sportpisztoly alapversenye ugyanis már hétfőn megkezdődött és kedden zárult. Major Veronika újra jól lőtt, a keddi rapidlövészetben remekelt és 590 körrel a második helyen jutott döntőbe. A riói versenyen már kvótások is indulhattak, a döntő mezőnyének fele éppen ilyen volt, vagyis összesen négy lövő küzdött az olimpiai részvételért.

A magyar versenyző nem kezdett jól, de a második körben szinte hibátlant lőtt. Ez a hullámzás jellemző maradt rá, négy kör után 12 pontot gyűjtött és eddigre már csak hárman maradtak a kvótáért lövők közül. Major két riválisa jócskán lemaradt, így a magyar versenyző nyugodtan folytathatta a döntőt és végül harmadik helyen zárva indulási jogot szerzett.

A magyar sportlövőknek ez a negyedik kvótájuk Párizsra. Korábban a puskás Pekler Zalán és Péni István, valamint a pisztolyos Fábián Sára Ráhel szerzett indulási jogot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik