Élő Sport

Szenzációs játékkal verte Svédországot a magyar kéziválogatott

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot az olimpiai selejtezők második fordulójában.

Miután Kamerun, majd a további afrikai együttesek közül egyik sem tudott Debrecenbe utazni, Nagy-Britannia ellen lépett pályára elsőként a magyar válogatott. A 49-11-re megnyert mérkőzés azonban edzésnek is gyenge volt Golovin Vlagyimir szerint, de ugyanez Svédország ellen lehetett tudni, hogy másképp lesz.

Magyarország szenzációsan kezdte a mérkőzést, Kuczora Csenge bombái és Klujber Katrin lövéseire alapozva azonnal elhúzott. A skandinávok kszültek a szélsőinkre, így középen szellősebb volt helyenként a védelmük, így alakultak helyzetek. A közönség is hatalmas energiával kezdte a meccset, egy darabig úgy tűnt, itt semmi más nem lehet, mint magyar siker. Időt is kértek a svédek, de egy rövid 3-0-s sorozatot leszámítva hihetetlenül stabil maradt a magyar válogatott, szünetben 15-11-re vezetett.

Czeglédi Zsolt / MTI Klujber Katrin sokat vállalt a meccsen.

Térfélcsere után jött a hidegzuhany, sokkal gyorsabb játékra váltottak a svédek és ezúttal ők indítottak 6-2-es szériával. A hirtelen pofonból 17-17-nél sikerült felocsúdni és Bíró Blanka védéseire alapozva újra vezetést szerezni. Ugyan három és négy góllal is vezettek a mieink, a hajrára csak visszakapaszkodott Svédország. Az utolsó öt percnek egyetlen gólos vezetéssel mentünk neki, de szerencsére minden összejött a magyaroknak Lukács Viktória fontos góljaival, ezért aztán összejött a siker. Ráadásul úgy, hogy egyszer sem vezetett Svédország a meccsen.

Czeglédi Zsolt / MTI Lukács Viktória óriásit melózott védelemben, de a 6/6-os lövési mutatója is remek.

Ha Japán valami csoda folytán nem verné meg Nagy-Britanniát, akkor ez már önmagában olimpiai szereplést ér. A nemzeti csapat, amely a csütörtöki nyitónapon 49-11-re legyőzte Nagy-Britanniát, vasárnap 19.15-től játszik Japánnal. A csoport első két helyezettje jut ki a párizsi ötkarikás játékokra.

Kézilabda, női olimpiai selejtező, 1. csoport, 2. forduló

Svédország-Magyarország 25-28 (11-15) 
Debrecen, Főnix Aréna, 3679 néző, v.: Kuttler, Merz (németek)
lövések/gólok: 48/28, illetve 40/25
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/3
kiállítások: 8, illetve 4 perc

A támadásainktól tartanak legjobban a svédek

A mérkőzés előtt Tomas Axnér szövetségi kapitány azt mondta, hogy sok a kreatív támadó a magyar csapatban, elmondása szerint azon múlik a sikerük, hogy mennyire sikerül összehozni a stabil védekezést. Hasonló gondolatokat osztott meg Golovin Vlagyimir, aki zárt hatosfalként írta le a svédek védelmét. A meccs előtti interjúban azt is elmondta, nagyon jó szélsőink vannak, így az ő helyzetbe hozásuk fontos taktikai elem lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik