Sport

15 év után hazatér az egyik legjobb magyar hokis

Hegedüs Róbert / MTI
Sebők Balázs 15 év után tér haza Finnországból
Hegedüs Róbert / MTI
Sebők Balázs 15 év után tér haza Finnországból
Tizenöt finnországi év után hazatér a magyar jégkorong-válogatott alapembere, Sebők Balázs, aki hároméves szerződést kötött a Hydro Fehérvár AV19 csapatával.

A 29 éves támadó a MAC Budapest csapatában nevelkedett, majd 2009-ben, 14 éves korában Finnországba került, ahol egészen az előző idény végéig játszott. Az északi országban öt évig szerepelt az Oulun Kärpät együttesénél, majd egy, a finn másodosztályban töltött év után 2015-ben a KalPa játékosa lett, csapatával 2017-ben a Liiga-ban ezüstérmet szerzett, 2019-ben a Spengler Kupát is megnyerte.

2021-ben a rivális Ilveshez szerződött, a következő két évben együttesével bronzéremmel zárták a szezont. Az előző évadot a DEL-ben, az Iserlohn Roostersnél töltötte, 49 találkozón 22 pontot szerzett.

„Nem titok, hogy mindig is terveztem egyszer Székesfehérváron jégkorongozni, csupán idő kérdése volt, hogy ez mikor jön el. Konkrétan megfogalmazódni, viszont az utóbbi két-három évben kezdett el a gondolat, mert nagyon szerettem volna már itthon játszani, illetve kifejezetten imponált az az út, amit a Hydro Fehérvár AV19 bejárt az utóbbi években” – nyilatkozta a fehérvári klub hivatalos honlapján.

„Örülök, hogy egy olyan együtteshez térhetek haza, aminek teljes mértékben reális célkitűzés lehet, hogy bajnoki címekért küzdhessen így nem csak a civil, de a szakmai része miatt is nagyon boldog vagyok, hogy Székesfehérváron kezdhetem meg az itthoni profi karrieremet” – tette hozzá.

Sebők a válogatottban is alapemberré vált az évek során, első alkalommal 2014-ben, még juniorkorú játékosként lépett jégre felnőtt világbajnokságon, mára pedig kihagyhatatlan alappillére a nemzeti együttesnek.

Kapcsolódó
Az A csoportos vébével a csúcsra ért, visszavonul a hokiválogatottól a magyar védő
Pozsgai Tamás úgy érzi, mindent sikerült elérnie, ami előzőleg hiányzott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik