Sport

Azt már tudjuk, kit nem kaphat a magyar női kéziválogatott a hazai Eb-n

Krizsán Csaba / MTI
Golovin Vlagyimir, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya
Krizsán Csaba / MTI
Golovin Vlagyimir, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya
A magyar női kézilabda-válogatott a debreceni A csoportban szerepel majd a téli magyar, osztrák, svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon.

Az európai szövetség hétfői sajtóközleménye szerint a nemzeti csapat a második kalapba került a csoportkör sorsolása előtt, amelyre jövő csütörtökön 18 órától kerül sor Bécsben.

A válogatott az első kalapból biztosan nem Montenegrót, illetve az olimpiai és világbajnoki címvédő Franciaországot kapja majd. Igaz, a Norvégia, Dánia, Svédország, Hollandia négyesből sem lesz élmény ellenfelet kapni.

A női szakág történetének első 24 csapatos Európa-bajnoksága november 28-tól december 15-ig tart. A csoportmérkőzéseknek Bázel, Innsbruck és Debrecen ad otthont, a középdöntőket Debrecenben és Bécsben rendezik, míg az elődöntőknek, valamint a helyosztóknak és a döntőnek az osztrák főváros lesz a helyszíne.

A torna 16 játéknapja során 65 meccsből összesen 24-et játszanak Magyarországon.

A női Európa-bajnokság sorsolási kalapjai

1. kalap: Norvégia, Dánia, Montenegró (B csoport), Franciaország (C csoport), Svédország, Hollandia
2. kalap: Németország (F csoport), Spanyolország, Románia, Magyarország (A csoport), Svájc (D csoport), Ausztria (E csoport)
3. kalap: Szlovénia, Horvátország, Lengyelország, Szerbia, Észak-Macedónia, Izland
4. kalap: Csehország, Törökország, Ukrajna, Portugália, Szlovákia, Feröer-szigetek

(MTI)

Kapcsolódó
„Ha a kapitány számítana rám, nagy örömmel mondanék igent” – a világ végén folytatja a cseh kézibajnokság legjobb magyarja
Ogonovszky Eszter büszke arra, hogy a világ legjobbjai is tapsoltak már neki, és példaképe, Eduarda Amorim segíti az útját – remélhetőleg a sportág csúcsára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik