Sport

Babos Tímea visszalépett, de így is magyar győzelemmel indult a Billie Jean King Kupa-szereplés

Robert Prange/Getty Images
Robert Prange/Getty Images

Nagy Adrienn győzelmével kezdett a tartalékos magyar női teniszválogatott a Billie Jean King Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának a portugáliai tornáján.

A világranglista 728. helyezettje Gergana Topalova (253.) ellen lépett pályára hétfőn és két szoros szettben nyert 2-0-ra. Az első játszmában négy bréket produkáltak a felek, az ötödikkel pedig előnybe került Nagy. A csata folytatódott, a bolgár játékosnak 5:3-nál szettlabdája is volt, de Nagy hárította minden próbálkozását és rövidítésben megnyerte a mérkőzést. A folytatásban Szabanin Natália (601.) csap össze Viktoria Tomovával (74.), a párharcot lezáró párost pedig Nagy és Stollár Fanny (270.) vívja Lia Karatancsevával és Iszabella Sinikovával.

Nagy Adrienn sikere azért is fontos, mert Babos Tímea lemondta a szereplést, ezzel mind a négy top 200-as játékos visszalépett már, hiszen Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna játékára sem számíthatott Palágyi Miklós kapitány.

A csoportkörben még Ausztria és Dánia vár a magyarokra az A jelű négyesben, a három csoport első helyezettje és a másodikok különcsatájának a győztese jut tovább a világdöntő selejtezőjébe, míg a 12 csapatos torna utolsó két helyezettje kiesik a zóna II-es csoportjába.

Végeredmény – Billie Jean King Kupa, A csoport, 1. forduló

Magyarország-Bulgária 1-0 – állás az első egyes után
Nagy Adrienn-Gergana Topalova 7:5, 7:6 (7-4)

később:
Szabanin Natália-Viktoria Tomova
Lia Karatancseva, Iszabella Sinikova-Nagy Adrienn, Stollár Fanny

Ajánlott videó

Olvasói sztorik