Sport

„Az biztos, hogy a jövő hétvégén ez így nem lesz jó” – Golovin Vlagyimir kritikus volt az olimpiai selejtező előtt

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

A jövő heti olimpiai selejtezőtornára készülő magyar válogatott 36-30-ra nyert az osztrák csapat ellen a női kézilabda Eurokupa szombati zárómérkőzésén.

Jól kezdte az összecsapást a magyar válogatott, öt perc után 3-0 állt az Audi Aréna eredményjelzőjén. Szemerey Zsófi bravúrok sorával adott tartást az amúgy is hatékony védelemnek, több gyors és könnyű találatot is szerzett a házigazda, amely az első negyedórát követően 10-4-re vezetett. A szünetig jellemzően három-négy gól volt a magyar előny, ebből a szünetre 17-13 lett.

Térfélcsere után elég nagy rohanás vette kezdetét, a magyarok pedig szélsőgólokkal 21-13-ra elhúztak három perc alatt. Ezután viszont behúzták a kéziféket a mieink, így az osztrákok előbb 25-20-ra faragták a hátrányukat, sőt az utolsó tíz percre már csak 28-25-tel fordultak rá a csapatok. Végül azonban jól jöttek ki a hazaiak a hajrából, így 36-30 lett a végeredmény, de Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány nem volt elégedett a látotakkal.

Voltak olyan percek, amikor ha nem is felelőtlenül, de ellőttük a labdát, a visszafutásnál már nem koncentráltunk arra, mi a feladatunk. Az biztos, hogy a jövő hétvégén ez így nem lesz jó

– mondta Golovin az MTI-nek.

Hozzáfűzte, ezúttal is túlságosan sok volt a hiba, más ellenfél ezeket biztosan hatékonyabban kihasználta volna. Amikor már nyolc góllal vezettek, higgadtabban kellett volna játszani, és megtartani vagy növelni a különbséget.

A mérkőzésről bordaköziizom-húzódás miatt kimaradt Debreczeni-Klivinyi Kinga sérülése kapcsán elmondta, nincs komoly baj, de nem akartak kockáztatni.

Végeredmény – Eurokupa, 6. (utolsó) forduló

Magyarország-Ausztria 36-30 (17-13)
Győr, 1752 néző, v.: Bocaková, Janosiková (szlovákok)
a magyar gólszerzők: Klujber 9, Győri-Lukács 8, Kuczora 5, Márton 4, Faluvégi, Simon, Papp 2-2, Vámos, Kácsor, Füzi-Tóvizi, Szöllősi-Schatzl 1-1
lövések/gólok: 53/36, illetve 54/30
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 5/4
kiállítások: 10, illetve 6 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik