Sport

Radiátorhoz kötözve aláztak meg egy magyar nemzetiségű tornászt Romániában

Fotó: Frank Hammerschmidt / DPA / AFP
Fotó: Frank Hammerschmidt / DPA / AFP

A román tornász válogatott resitai központi edzőtáborában elképesztő dolgok történtek, számolt be a prosport.ro saját forrásaira hivatkozva. Egy 15 éves sportolót két másik, szintén kiskorú tornásztársa egy radiátorhoz kötözött, majd különböző módon, eszközökkel szégyenítettek, aláztak meg.

A román válogatott bő kerete a közelgő Európa-bajnokság okán edzőtáborozott Resitán, azaz Resicabányán, amikor a keret tagjai közül ketten az edzői felügyeletet kijátszva kiszöktek, cigarettáztak és alkoholt fogyasztottak, majd ennek hatására megvadultak.

Az agresszorok – a lap fiatal koruk miatt csak monogramjuk alapján FB- és DP-ként hivatkozik rájuk – visszatérve a táborba, először egy radiátorhoz kötözték az áldozatként kiszemelt sporttársukat, majd ezután kezdődtek a megpróbáltatások ZK számára.

A kiskorú magyar származású tornásznak – a román sportlap direkt kiemelte a nemzetiségét, mert releváns információnak tartották – először levágták a haját, majd levetkőztették, alkoholfogyasztásra kényszerítették, hamut öntöttek a fejére, és szexuális játékot mímeltek vele. Az alázás közben elkezdték magyarsága miatt is bántani

– számoltak be az esetről a prosport.ro forrásai.

A megaláztatást követően másnap ZK elhagyta az edzőtábort, hazatért Lugosra, és beszámolt a szüleinek az őt ért bántalmazásról, kínzásokról.

A lap szerint döbbenetes, hogy a szövetség illetékesei – és a tornász apja is – igyekeznek eltussolni a felháborító történetet, holott a válogatott edzőtáborában kínoztak, aláztak meg egy ígéretes sportolót, ráadásul etnikai szempontok alapján diszkriminálták.

A ProSport megkereste a Román Tornaszövetséget is, és azt a választ kapták, hogy ugyan a testület vezetése értesült az esetről, de az április 3-i elnökségi ülésen nem volt téma, egyelőre nem történt intézkedés sem, az eset tárgyalását a következő ülésre halasztották.

ZK, a CSS Lugoj 15 éves tornásza többszörös érmese hazája nemzeti bajnokságainak, ezért került be a román junior válogatott Eb-keretébe, azonban a lap legfrissebb információi szerint a szövetség szerdai ülésén csak történt valami, mert kivették az Eb utazó keretéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik