Sport

Halomban feküdtek a klasszis bringások az óriási bukás után

Eurosport
Eurosport

Csupa nagy név – Wout van Aert (Team Visma), Mads Pedersen (Lidl-Trek), Biniam Girmay (Intermarché-Wanty), Jasper Stuyven (Lidl-Trek) – keveredett kegyetlenül nagy bukásba a Dwars door Vlandeeren nevű egynapos belga kerékpárversenyen.

A Visma klasszisának, Van Aertnek eltűnt a fél mez a hátán az esés után – amely 67 kilométerrel a befutó előtt történt –, és fájdalmasan nyöszörögve ült az aszfalton, majd mentő vitte el.

A baleset akkor történt, amikor a Visma megpróbált reagálni arra, hogy a Lidl-Trek bringásai el akartak lépni a többiektől.

„Azt hiszem, Wout és Alex Kirsch akadt össze, és a vége egy nagyon csúnya esés lett. Láttam az egészet, és tudtam, hogy Wout versenyének vége” – nyilatkozta a Visma amerikai bringása, Matteo Jorgenson, aki végül megnyerte az egynapost.

A fent említett négy versenyző közül csak Pedersen ült vissza a bringára, de ő is csak nagy nehézségek közepette folytatta a tekerést.

Később kiderült, Van Aert a bukás során a kulcscsontját és néhány bordáját is eltörte, így ő biztosan kihagyja a vasárnapi Flandriai körversenyt, valamint a Párizs-Roubaix-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik