Sport

Újabb sportágban jelentkezett be magyar sportoló az olimpiai aranyra

Hegedüs Róbert / MTI
Márton Luana, Józsa Levente és Márton Viviana
Hegedüs Róbert / MTI
Márton Luana, Józsa Levente és Márton Viviana

A magyar taekwondó jelenleg a csúcson van, és eredményességének köszönhetően a párizsi olimpián három versenyzővel képviseltetheti magát, jelentette ki a sportági szövetség elnöke. Márton Zsolt Krisztián a szerdai sajtótájékoztatón beszélt erről, ahol a múlt heti, bulgáriai olimpiai selejtező magyar szereplését értékelve úgy fogalmazott:

Versenyzőink azzal, hogy két újabb kvótát szereztek a párizsi játékokra, fantasztikus eredményt értek el, és valóságos csodát éltünk meg Szófiában.

A bolgár fővárosban rendezett európai kvalifikáción a 18 éves Márton Viviana a 67 kg-os, a 21 éves Józsa Levente pedig a 68 kilós küzdelmi kategóriában verekedte be magát a döntőbe, ezzel pedig megváltotta repülőjegyét a nyári játékokra, ahová a világ- és Európa-bajnok, Tokióban olimpiai ötödik Salim Omar már decemberben, alanyi jogon, a világranglistáról biztosította a kijutását.

A szövetség elnöke kiemelte, hogy a három kvótával Magyarország sokmilliós országokat is megelőzve az ötödik helyet foglalja el a nemzetek rangsorában. Pici ürömnek nevezte az örömben, hogy a bulgáriai kvalifikáción a világbajnok Márton Luanának – a junior Európa-bajnok Viviana ikertestvérének – nem sikerült a döntőig eljutnia, így ő nem lett párizsi olimpikon.

Elmondása szerint bántotta a dolog, ezzel együtt sem csüggedt el, és már nagy elánnal készül a következő feladatra, a májusi belgrádi Európa-bajnokságra, ahol szintén mindketten indulnak.

Márton Viviana elmondta, minden versenyükön úgy rajtolnak, hogy súlycsoportjukat meg akarják nyerni, erre törekszik a párizsi olimpián is.

Hasonlóképpen fogalmazott Józsa Levente, aki hozzátette, hogy a tavalyi Grand Prix-sorozat megnyerésével, és a mostani szófiai kvótaszerzéssel immár nemcsak vágyakozik rá, hanem meg is akarja szerezni az aranyérmet a francia fővárosban.

Tudom, hogy bárkit meg lehet verni

– tette hozzá.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik