Sport

Nagynevű, tapasztalt szakember helyett fiatal titánokban bízik a PLER kézicsapata

Farkas Norbert / 24.hu
Új edzőpárossal folytatja a nagy menekülést a PLER kézicsapata
Farkas Norbert / 24.hu
Új edzőpárossal folytatja a nagy menekülést a PLER kézicsapata
A szezon végéig Lepsényi Sándor és Tamás Ádám veszi át a PLER-Budapest felnőtt férfi kézilabdacsapatának irányítását, jelentette be az NB I-es klub, amely egy hete menesztette Horváth Attilát.

Börcsök Csaba szakosztályvezető a PLER honlapján elmondta: lehetőségük lett volna nagynevű, tapasztalt külföldi szakembert szerződtetni, de ők olyan edzőt szerettek volna, akinek van PLER-kötődése, tisztában van a játékosok képességeivel és a magyar viszonyokkal, mert már nincs idő az ismerkedésre.

„Az edzőkeresés időszakában Lepsényi Sándor és Tamás Ádám tartotta az edzéseket, a játékosok részéről pedig nagyon pozitív volt mindkettőjük fogadtatása, nem titkoltan ezt is számításba vettük a döntés meghozatalakor. Nagyon bízunk ebben a párosban, hogy megfelelően fel tudja rázni a társaságot és irányítása alatt új lendületet kap a csapat.

Tisztában vagyunk azzal, hogy nem lesz könnyű dolguk, de szakmailag abszolút felkészültnek tartjuk mindkettőjüket az NB I-re, reméljük, hogy ezt a játék és az eredmények is bizonyítják majd a bajnokság hátralévő részében

– fogalmazott.

A mindössze 34 éves Lepsényi a felnőtt csapatnál erőnléti edzőként dolgozott az idei szezonban, ezzel párhuzamosan a SZISE női ifjúsági együttesét is irányította, amellyel kiválóan szerepelt a bajnokságban. A csapat ugyanis a listavezető Győrrel azonos pontszámmal áll az ifik között, az NB I/B-ben pedig minden várakozást felülmúlóan a hatodik helyet foglalja el ugyanazzal a fiatal kerettel. A rendkívül agilis szakembernek egy felnőtt férfi csapat irányítása sem újdonság, hiszen már dolgozott a Vecsés edzőjeként is, Vácon pedig Németh András és Szilágyi Zoltán mellett tanulta a szakmát.

Segítője a mesteredzői A licencet most végző 33 éves Tamás Ádám lesz, aki négy éve dolgozik a PLER utánpótlásában: az U18-ban vezető-, az U20-nál pedig másodedzőként. A 33 éves szakember az ifivel tavaly bajnoki címet nyert, az U18-cal pedig egy alapszakasz-3. hely az eddigi legjobb eredménye, ám az idén veretlenül vezetik a bajnokságot

A páros jövő szerdán, a Szeged elleni Magyar Kupa-mérkőzésen mutatkozik be a kispadon.

A PLER három győzelemmel, két döntetlennel és 13 vereséggel az utolsó előtti helyen áll a tabellán.

Kapcsolódó
Francia kézicsapatba igazolt a magyar válogatott beállós
A balatonfüredi Szűcs Bence a Nagy Kornélt is soraiban tudó USDK Dunkerque játékosa lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik