Sport

Anthony Joshuának nem csak a szája járt, villámgyorsan kiütötte a UFC-világbajnokot

Richard Pelham/Getty Images
Richard Pelham/Getty Images

Anthony Joshua szombat hajnalban kiütéssel verte az MM-harcos Francis Ngannou-t Szaúd-Arábiában.

Ki tudom ütni. Szeretném kiütni, és azzal üzenni mindenkinek

mondta hétfőn a 34 éves brit bokszoló a meccsről.

Nem csoda, hogy Joshua felszívta magát erre az összecsapásra, mert Ngannou ellen tényleg bizonyíthatta, még mindig a legjobbak közé tartozik. Korábban 2016 áprilisától – egy féléves megszakítással – 2021 szeptemberéig ő nevezhette magát magát világbajnoknak, három és fél éve azonban Olekszandr Uszikkal szemben elveszítette mind a négy vb-övét, majd 2022 augusztusában újra kikapott ukrán riválisától, így távol került a nehézsúly vb-címeitől. Ngannou ugyan csak október óta bokszol a ketrecharcos pályafutása után, de a közelmúltban Tyson Furyt is padlóra küldtek, még ha ki is kapott tőle végül pontozással.

Kettejük bunyóját nagy várakozás előzte meg, ezért aztán sokak számára csalódás volt, hogy mindössze két menetig tartott. Joshua már az elejétől irányított és már az első menetben padlóra küldte ellenfelét. Ngannou a második menetben is a földre került és bár nagy nehezen lábra állt, másodpercekkel később akkora jobbegyenest kapott, hogy véget is ért a meccs.

Ngannou azonnal plusz oxigént kapott a KO után, mert csak nehezen tért magához, de szerencsére nem esett komoly baja. Az összecsapást egyébként Tyson Fury is megnézte a helyszínen, mert ha legyőzi Olekszandr Uszikot a címegyesítő meccsén, akkor a szombati győztes lesz a kihívója. Joshua magabiztos győzelme pedig komoly üzenet lehet a számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik