Sport

„Előfordulnak hasonló motivációs módszerek” – dartsnyilakkal lyuggatták szét az ellenfél fotóit a fehérvári röplabdázók

Kedden bejutott a női röplabda Extraliga elődöntőjébe a MÁV Előre csapata, miután a negyeddöntős párharc sorsdöntő, ötödik meccsén hazai környezetben négy játszmában legyőzte a Nyíregyházát. A csata azonban nem a pályán nyújtott teljesítmény, hanem a fehérváriak sportszerűtlensége miatt lett sajtóhír – igaz, csak a nyíregyháziak kiesése után.

A klub a mérkőzést követően „Döbbenet – súlyos sportszerűtlenség történt Fehérváron” címmel cikket jelentetett meg a hivatalos honlapján, amelyben azt írta, a párharc során olyan dolgok történtek, amelyek átléptek egy határt, és amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

„2-0-ra vezetett a sorozatban csapatunk, és a harmadik találkozót Székesfehérváron vívta a két gárda február 26-án. Együttesünk a meccs napján 8.45-kor érkezett a VIDEOTON Oktatási Központba, ahol a versenykiírásban foglaltaknak megfelelően edzeni szeretett volna. Megérkezéskor az ellenfél öltözőjébe küldte az ott dolgozó személyzet a játékosokat, ahová belépve döbbenetes kép fogadta a csapat tagjait.

Az öltözőben lévő parafa táblán a Fatum csapatképe, illetve Nagy Sanja és Nina Kocic portréja volt kitűzve, utóbbi arcában egy darts nyíllal. A többi képen pedig dobásokból származó lyukak voltak láthatók.

Természetesen a látvány sokkolta a játékosokat, pályafutásuk során soha nem találkoztak hasonlóval” – olvasható a közleményben.

Mohácsi Máté, a klubot működtető Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője azt mondta, teljes mértékben elutasítják ezt a magatartást, elhatárolódnak a játékosok személyét, jellemét sértő cselekménytől, agressziótól, egyúttal teljes mellszélességgel kiállnak játékosaik személyiségi jogainak, fizikai és mentális egészségének megóvása mellett.

Álláspontunk szerint az eset súlyos etikai szabályokat sért, és a magyar röplabdázás szellemiségével összeegyeztethetetlen

– mondta.

De nem ez volt egyetlen érdekes eset a harmadik összecsapáson, a nyíregyháziak állítják, hogy csak 1 óra 20 perccel a kezdés előtt engedték be a lányokat az öltözőbe, ahol nem megfelelő higiéniai körülmények fogadták őket, víztócsák álltak az öltöző több pontján.

„Szeretnénk hangsúlyozni, hogy nem a fenti körülmények miatt veszítettük el a párharcot, és az ötödik mérkőzés után gratuláltunk is ellenfelünknek. Ugyanakkor a sport szellemiségével összeegyeztethetetlennek tartjuk azt, ami a harmadik találkozón történt, érthetően játékosainkat azon a meccsen lelkileg megviselte az eset. Ahogy centerünk, Nagy Sanja jelezte: bár a pályán a MÁV Előre győzött, morális értelemben vesztettek, hiszen a sport legkevésbé erről szól.”

Az ügyre közleményben reagált a MÁV Előre vezetése is, amely jelezte, a klub átfogó belső vizsgálatot indít az incidenssel kapcsolatban. Ahogyan annak ügyében is, miként juthattak be illetéktelenek a csapat privát öltözőjébe, ahol belső szakmai információk is találhatók.

„Amellett, hogy még nem tudjuk, hogyan jutott be női játékosaink privát öltözőjébe a nyíregyházi csapat, kiemelnénk, hogy ez a párharc bár magas színvonalú volt, a másik fél részéről nem a sportszerűség jegyében zajlott. Pillanatnyilag a MÁV Előre SC-nél a dokumentumok előkészítése zajlik azzal kapcsolatban, hogy az egyik mérkőzés közben dominikai játékosunkat női és emberi mivoltában megalázó, minősíthetetlen jelzőkkel illette anyanyelvén (spanyolul) az ellenfél vezetőedzője Adrian Chylinski, amivel kapcsolatban a játékos klubunknál bejelentést tett” – írta a fehérvári klub.

„Sajnáljuk, hogy női röplabdacsapatunk játékosai egy gyerekes csínytevéssel átlépték a sportszerűség határait” – tette hozzá.

Pallag Ágnes, a MÁV Előre Foxconn csapatkapitánya szerint azonban nem történt semmi különös.

A legtöbb csapatnál előfordulnak hasonló motivációs módszerek

– nyilatkozta, hozzátéve, nem állt szándékukban bárki érzéseit megbántani.

„Gondolatban és fizikailag sem ártottunk senkinek és álmunkban sem gondoltuk, hogy kijut az öltözőből. Sajnáljuk, hogy ez a helyzet kellemetlenül érinti a Fatum-Nyíregyháza játékosait, de a szezon után szívesen meghívjuk őket egy barátságos dartsmeccsre, ahol tisztázhatjuk a nézeteltéréseket.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik