Sport

Nőnapon startol az ország első sportcsatornája, amelyen csak női közvetítések lesznek

A belga Lotte Kopecky, amint interjút ad.
A belga Lotte Kopecky, amint interjút ad.

Magyarországi szolgáltatók számára is elérhető lesz a W-Sport nevű, női fókuszú sportcsatorna.

A W-Sportnak meglehetősen széles a repertoárja labdarúgás terén, hetente akár nyolc élő mérkőzést is közvetít. Az élő mérkőzések a világ legjobb ligáiból származnak, így a nézők minden meccshéten láthatják a legjobb játékosokat és csapatokat az Angliai Női Szuperliga (WSL), az USA Női Labdarúgó Liga (NWSL), a Német Női Bundesliga, az Olasz Serie A Femminile és a Svéd Damallsvenskan mérkőzésein. Ezen felül röplabda, triatlon, kosárlabda, torna, strandröplabda, tenisz, atlétika és a boksz is szerepel a műsorain.

„A W-Sport az első, kizárólag női sportoknak szentelt többplatformos csatorna. Fő fókuszunk a közvetítéseken és élő eseményeken van. A csatorna 24/7 sugároz, és évente 2000 óra eredeti tartalmat mutat be, beleértve több mint 300 élő labdarúgó-mérkőzést, összefoglalókat, dokumentumfilmeket, magazinokat és sporthíreket. Emellett élő röplabda, motorsport, kosárlabda, triatlon és atlétika közvetítéseket, valamint dokumentumfilmeket és összefoglalókat sugárzunk”

– közölte Kelly Butler vezérigazgató annak apropóján, holnaptól a magyarországi kábelszolgáltatók számára is elérhetővé teszik a női sportcsatornát.

A női esélyegyenlőség a sportokban egyre inkább előtérbe kerül, de még mindig vannak kihívások. Például, bár a nők az atlétikában és más sportokban egyre több teret hódítanak, a média és a támogatás egyelőre egyenlőtlenül oszlik el. Azzal, hogy lehetővé tesszük a női sportokhoz való hozzáférést a média vállalatok számára, ezen a helyzeten is szeretnénk változtatni

– tette hozzá Merényi Tímea, a W-Sport magyarországi képviselője.

A W-Sport itthon március 8-tól, holnaptól lesz érhető el a médiaszolgáltatók számára. Az valószínűleg majd később derül ki, hogy mely szolgáltatók döntenek úgy, hogy behelyezik a kínálatukba az új sportcsatornát, ugyanis a közlemény egyelőre nem említ ilyen céget konkrétan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik