Sport

Szaros vízben úszva a fertőzést is bevállalná az olimpiáért a dán triatlonos

Yagiz Gurtug / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alberte Kjaer Pedersen számára nem ismeretlen a koszos víz miatti fertőzés
Yagiz Gurtug / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alberte Kjaer Pedersen számára nem ismeretlen a koszos víz miatti fertőzés
A tervek szerint a nyílt vízi úszó- és triatlonversenyeket a Szajnában rendezik a nyári, párizsi olimpián, bár ennek nem feltétlenül örül mindenki. A folyó vízminősége ugyanis a közelmúltban némi fejfájást okozott házigazdának és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB). Ugyan eurómilliókat költöttek eddig, kérdéses, mennyire lesz biztonságos.

A dán DR portál arról számolt be, hogy tavaly nyár végén próbaversenyeket rendeztek a Szajnában, és az egyik dán triatlonista, Alberte Kjaer Pedersen a saját bőrén érezte a problémát.

„Egyéniben még versenyezhettünk a Szajnában, de a váltóra tele lett szarral, így akkor már nem engedték  meg” – mondta, hozzátéve, hogy a vízben a bélfertőzést okozó E.coli baktérium megnövekedett koncentrációját mutatták ki. Ezért a tesztversenyről egyszerűen kihagyták az úszást a triatlonból.

„Őrült nagy kár lenne érte, hiszen mindannyian erre edzünk. 12 éves korom óta triatlonozom, ha duatlonozni akartam, akkor azt tenném. De ez triatlon, amiben van úszás. A sportág szégyene lenne, ha a vízminősége ellehetetlenítené” – nyilatkozta Pedersen.

Arra a kérdésre, hogy készen állna-e arra, hogy bevállaljon egy hasmenést egy tisztességes olimpiai eredmény elérése érdekében, igennel felelt.

Sok gagyiban volt részünk. Úsztam már olyan vízben, ahol a könyökömet sem láttam, vagy ahol mindkét fülemben középfülgyulladást szenvedtem, majd hasmenésem lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik