Sport

Takács Boglárka vb-elődöntőt futhat 60 méteren

Koszticsák Szilárd / MTI
Takács Boglárka elégedett volt az előfutamban nyújtott teljesítményével
Koszticsák Szilárd / MTI
Takács Boglárka elégedett volt az előfutamban nyújtott teljesítményével
Takács Boglárka harmadik helyen ért célba a 60 méteres síkfutás második futamában, ezzel elődöntős a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokság szombati versenynapján.

A BHSE sprintere, aki két héttel ezelőtt 60 és 200 méteren is országos csúcsot állított fel a nyíregyházi országos bajnokságon, a lengyel fedett pályás Európa-bajnok Ewa Swoboda mellett kapott helyet az előfutamban és 7.23 másodperccel magabiztosan jutott az elődöntőbe.

„Amikor először megláttam ezt a futambeosztást, akkor egy pillanatra megijedtem, hogy a mezőny legerősebb rajtolója mellett fogok állni, így ha nem rajtolok jól még magamhoz képest sem, akkor az kontrasztos lesz. Az előbb azt mondták, hogy beragadtam a rajtnál, de szerintem magamhoz képest nem annyira vészesen. Nyilván láttam, hogy Swoboda elment az első pár lépésben, utána viszont úgy éreztem, tudom tartani a tempót. A közepén viszont éreztem, hogy szépen jövök el a kanadai lány mellett, és amikor a végén beestem a célba, akkor láttam, hogy egy vonalba lehetek a jamaicai lánnyal.

Összességében elégedett vagyok ezzel a futással

– mondta az MTI-nek Takács, majd megjegyezte, hogy a 20.45-kor kezdődő elődöntőben szeretne magához képest jó időt futni és majd meglátja, ez helyezésben mire lesz elég.

Az elődöntőben a hét futam első három-három helyezettje, valamint a további három legjobb idővel rendelkező futó folytathatja.

Kapcsolódó
Magyar atléta írt sporttörténelmet a fedett pályás vébén
Molnár Attila újabb szédületes országos csúcsot futott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik