Sport

Magyar atléta írt sporttörténelmet a fedett pályás vébén

Koszticsák Szilárd / MTI
Molnár Attila nagyszerűen futott 400 méteren
Koszticsák Szilárd / MTI
Molnár Attila nagyszerűen futott 400 méteren
Molnár Attila országos csúccsal, futamából a harmadik helyen jutott döntőbe 400 méteren a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokságon. Ebben a számban magyar atléta erre még sohasem volt képes.

A magyar versenyző, aki januárban 46.22 másodperccel 34 éves országos csúcsot döntött meg, a délelőtti programban 46.52-vel megnyerte a harmadik futamot. Az olimpiai szinttel rendelkező Molnár este az első elődöntőben kapott helyet, amelyben az idénybeli teljesítményeket tekintve a második legjobb eredménnyel rendelkezett.

A Ferencváros 22 éves sprintere nagyon jól kezdte a futamot, csaknem a célegyenesig tartotta vezető pozícióját, végül országos csúccsal, 46.08 másodperccel a harmadik helyen jutott a szombat esti fináléba. A két elődöntőből az első három-három helyezett biztosította helyét a döntőben.

Örültem az ötös pályának, mert így előttem futott az egyetlen olyan srác, akinek papíron jobb ideje volt, azaz tudtam rá figyelni. Megvertem az első 200-on, aztán feltartottam, amennyire csak lehetett, ennyit tudtam tenni

– mondta Molnár Attila a vegyes zónában az MTI-nek, majd hozzátette, hogy a döntő kiszámíthatatlan, és mint minden számban, itt is csak pillanatok fognak dönteni a végső helyezésekről.

A 400 méteres férfi döntőre szombaton 22.10-kor kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik