Sport

Cáfolják a franciák, hogy ellopták a párizsi olimpia biztonsági terveit

Ian LANGSDON / AFP
A lopás a párizsi Gare du Nord állomáson történt
Ian LANGSDON / AFP
A lopás a párizsi Gare du Nord állomáson történt
Különleges lopási ügy borzolja a kedélyeket Franciaországban, amely hatással lehet a nyári olimpiára: a Time magazin szerint egy férfi arról számolt be, hogy elloptak tőle egy táskát, amelyben állítólag a július 26. és augusztus 11. között megrendezendő párizsi nyári olimpia biztonsági tervei voltak. A városháza cáfolta, hogy fontos iratokat veszítettek volna el.

A lap szerint az 56 éves mérnök, aki a párizsi városházán dolgozik, feljelentést tett a rendőrségen, miután nem sokkal azt követően, hogy hétfőn este fél hat körül vonatra szállt a párizsi Gare du Nord állomáson, ellopták a táskáját a laptopjával és két pendrive-val, amelyek érzékeny adatokat tartalmaztak.

A francia BFM TV szerint ezek között volt a párizsi városháza biztonsági terve az olimpiára vonatkozóan.

A Time jelentése szerint a párizsi ügyészek megerősítették a lopást, de azt mondták, hogy az ellopott technológia nem tartalmazott fontos elemeket, csupán az olimpia alatti közlekedéssel kapcsolatos feljegyzéseket.

A párizsi városháza szerdán közzétett hivatalos közleményében megerősítette, hogy az áldozat

nem volt birtokában semmilyen, a bűnüldözés megszervezésével és bevetésével kapcsolatos információnak.

Az elmúlt évek tömeges támadásai miatt Párizsban megerősítették a biztonsági protokollt, beleértve a szigorú ellenőrzőpontok terveit és több tízezer fős biztonsági ember bevetését.

Állítólag 320 millió eurót különítettek el erre a célra, az olimpia első napján körülbelül 45 ezren teljesítenek majd szolgálatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik