Sport

Szörnyű térdsérülést szenvedett a Kielce átlövője

Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Szymon Sicko számára véget ért a szezon
Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Szymon Sicko számára véget ért a szezon

Folytatódott a lengyel Industria Kielce balszerencse-sorozata, Talant Dujshebajev kézilabdacsapata hétfő este újabb játékost veszített el a Gwardia Opole elleni idegenbeli bajnokin.

A 12. percben Szymon Sicko átlövéshez készült, de anélkül, hogy érintkezett volna ellenfelével, összeesett. Csapattársai azonnal orvosi segítséget kértek, miközben a fejüket fogták, a 26 éves válogatott balátlövő térdkalácsa ugyanis nagyon furcsán állt. A játékost sokáig kezelték, majd hordágyon vitték le a pályáról.

Nehéz optimistának lenni

– mondta a Polsat Sport riportere, aki az eset után szót váltott az orvossal.

A Kielce folyamatosan sérülésekkel küzd, a két beállós, a fehérorosz Arcjom Karaljok és a francia Nicolas Tournat mellett Tomasz Gebala és az egyiptomi Hasszan Kaddah sem bevethető – utóbbi kettő hiányában Sicko maradt az egyetlen igazi balátlövő.

Ez azt jelenti, hogy a folytatásban az irányítóknak, Michal Olejniczaknak, Igor Karacicnak, Daniel Dujshebajevnek vagy Haukur Thrastarsonnak kell megoldaniuk ezt a posztot is.

A Kielce egyébként 40-24-re nyert, így 22 forduló után 63 ponttal a második helyen áll, hátránya három pont az éllovas Orlen Wisla Plock mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik