Sport

„A legenda visszatért!” – a kézilabda NB I-ből igazolt a horvátok BL-csapata

Krizsán Csaba / MTI
Zlatko Horvat az elmúlt években Dabason szerepelt
Krizsán Csaba / MTI
Zlatko Horvat az elmúlt években Dabason szerepelt
Közel négy év után hazatért az RK Zagreb férfi kézilabdacsapatának egykori legendás jobbszélsője, Zlatko Horvat. A 39 éves, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes, olimpiai bronzérmes klasszis a Dabast hagyta ott a horvátok kedvéért.

Horvat 25 évet töltött a zágrábi klub színeiben, mielőtt 2020 júniusában elfogadta a macedón Metalurg ajánlatát – ezen idő alatt több mint 30 trófeát nyert a klubbal.

2022-ben Dabasra szerződött, ahol 58 tétmérkőzésen 247 gólig jutott, a 2023-24-es szezonban 13 mérkőzésen 56-szor volt eredményes, ezzel a házi góllövőlistán a harmadik helyet foglalta el.

Amikor a Zagreb hívta, akkor nem tudott nemet mondani, a klub ugyanis bajban van, hiszen két jobb oldali játékosa, Yoel Cuni Morales és Paolo Kraljevic is kidőlt a szezon végéig. Mindketten a múlt heti, kolstadi nagy BL-győzelem során sérültek meg, Morales jobb vállát, Kraljevic bal térdét is műteni kell.

Horvat így visszatért, hétfőn délelőtt már edzett is, a klub pedig délután bejelentette a szerződtetését.

A legenda visszatért. Zlaja, üdv itthon

– írta közösségi oldalán a klub.

Az RK Zagreb múlt szerdán váratlanul sima, 34-258-ös győzelmet aratott Norvégiában, így két fordulóval a BL-csoportkör befejezése előtt három pont előnnyel bír a Kolstad előtt, és közel került ahhoz, hogy bejusson a nyolcaddöntőbe.

Frissítünk!

A Dabas kézilabdacsapata is megerősítette Zlatko Horvat távozását, de azt írta, csupán kölcsönadta, és a szélső a nyáron visszatér.

 

„A BL-ben szereplő RK Zagreb a csapatot sújtó sérüléshullám miatt azzal a kéréssel fordult egyesületünk felé, hogy kölcsönkérje korábbi ikonját Zlatko Horvatot. Gyors döntés után támogatjuk, hogy horvát játékosunk még egy utolsó nagy dobásra készülhessen el a BL-ben és segítse a Zágráb csapatát! Egyben megegyeztünk vele, hogy a nyáron visszatér Dabasra és újabb egy évig itt folytatja pályafutását!” – olvasható.

Kapcsolódó
Igazi világsztárt igazolhat a Dabas kézicsapata
Ha hinni lehet az északmacedón szakportálnak, akkor Zlatko Horvat. az NB I-ben folytatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik