Sport

Kijutott az olimpiára a férfi párbajtőrcsapat

A magyar férfi párbajtőrcsapat döntőbe jutott szombaton a heidenheimi világkupaversenyen, ezzel biztossá vált az olimpiai részvétele, írja az MTI.

A németországi állomás előtt a kvalifikációs rangsor ötödik helyén állt a magyar csapat, ami kvótás helynek számít, ráadásul a következő európai válogatott Csehországé volt a kilencedik helyen. Magyarország párbajtőrözői azonban az előttük rangsorolt kazahokat is legyőzték az negyeddöntőben, így a negyedik helyre került.

Az egyéves kvalifikációs időszakban még egy csapatverseny van hátra, ezt egy hónap múlva Tbilisziben rendezik, de a tavaly Európa-bajnok, vb-ötödik magyar válogatott már nem tud annyira visszaesni, hogy elbukja a kvótát. Más szóval matematikailag biztossá vált a helye az olimpiai mezőnyben.

Frissítünk!

Aranyérmes lett a párbajtőrcsapat! Cikkünk megjelenése óta az elődöntőben a magyarok kiélezett küzdelemben, 37-36-ra verték a franciákat, majd a döntőben 37-30-ra a Tokióban olimpiai bajnok japánokat úgy, hogy az utolsó pár előtt 22-21 volt az állás, végül Siklósi 15-9-re nyert Kano Koki ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik