Sport

Török színekben folytatja a magyarként világbajnoki címet szerző kajakos

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Takács Tamara, világbajnok magyar kajakos török színekben folytatja, írta kedden a Telex.

„Azt nem tudom, hogy miben egyezett meg a törökökkel, de azt igen, hogy miután novemberben hazatért a sevillai edzőtáborból, kérte a szerződése felbontását. Törökországot említette, sem a győri klubnak, sem a szövetségnek nem volt kifogása amiatt, hogy szerencsét próbáljon, ezért hozzájárultunk.

Ha valaki nem szeretne maradni, nincs értelme ragaszkodni hozzá. A korábbi évek eredményei alapján azt mondhatjuk, van olyan erős a magyar szakág, hogy megfelelően tudja pótolni. Ettől még szorítunk neki, hogy az útkeresése eredményes legyen

– mondta a Telexnek a győri klub vezetője, Weisz Róbert.

„Sajnáltuk, megértettük a döntését, nem szabtunk gátat a vágyainak, aláírtuk és kiadtuk a szükséges papírokat” – tette hozzá a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója, Boros Gergely.

Takács 2017-ben Európa-bajnok lett 500 méteren, majd a világbajnoki címet szerzett négyesben Medveczky Erikával, Vad Ninettával és Fazekas-Zur Krisztinával egy hajóban ülve. A szezon végi országos bajnokságon kilenc aranyérmet nyert, gyakorlatilag minden számát megnyerte. A 2019-es válogatóra készülve azonban értesítést kapott róla, hogy pozitív lett egy doppingtesztje és bár azzal védekezett, hogy megmérkezték, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) négyéves eltiltást szabott ki rá, ami 2023-ban járt le.

Tavaly visszatért, de nem tudott bekerülni a magyar válogatottba. A török színekben azonban részt vehet az olimpiai pótkvalifikáción, a Telex cikke szerint pedig erre a nemzetközi szövetség (ICF) engedélyt is adott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik