Sport

Fucsovics vicces felvezetés után nagyon elverte a korábbi kétszeres győztest

Mónus Márton / dpadpa / dpa Picture-Alliance via AFP
Mónus Márton / dpadpa / dpa Picture-Alliance via AFP

Fucsovics Márton két szettben győzött a spanyol Roberto Bautista Agut ellen az 1,4 millió dollár (506 millió forint) összdíjazású katari tenisztorna első fordulójában.

A meccs vicces felvezetéssel indult, a helyi műsorközlő ugyanis elkezdte sorolni Bautista Agut eredményeit: elmondta, hogy hatodszor lép pályára a katari tornán, ebből háromszor volt döntős, és kétszer, 2019-ben és 2022-ben meg is nyerte. Majd alighogy kimondta Bautista Agut nevét, észrevette, hogy Fucsovics az, aki érkezik a pályára, úgyhogy gyorsan bocsánatot kért.

A világranglistán 80. magyar játékos pályafutása során ötödször csapott össze a jelenleg 97. helyen jegyzett spanyollal. Fucsovics legutóbb pont egy éve, ugyanezen a tornán találkozott a 35 éves riválissal, akkor több mint háromórás csatában, három szettben alulmaradt.

Hétfői mérkőzésük teljes másként alakult: Fucsovics azonnal magához ragadta a kezdeményezést, szórta a nyerő ütéseket, gyorsan elhúzott 4:0-ra, és 42 perc alatt előnybe került. A második játszmában a magyar teniszező 1:1-nél, majd 5:3-nál is brékelni tudott és 83 perc alatt továbbjutott.

Fucsovics Mártonra a következő körben a negyedik helyen kiemelt kazah Alekszandr Bublik vár.

Sikerrel vette az első fordulót Marozsán Fábián (60.) is, a selejtezőből érkezett cseh Vit Koprivával (118.) csapott össze. Összesített mérlegük 1-1-re állt, 2020-ban a rivális, tavaly azonban Marozsán győzött salakon, kemény borításon először csaptak össze.

A hétfői mérkőzés sok bréket hozott, de az első szettben ebből Marozsán jött ki jobban, ugyanis amikor 6:5-ös előnyénél harmadszor is elvette Kopriva adogatójátékát, játszmaelőnybe került. A második felvonásban a cseh játékos 5:4-nél és 6:5-nél is szerválhatott az egyenlítésért, de a jelenlegi legelőkelőbben jegyzett magyar teniszező rövidítésre mentette a játékrészt, és végül 106 perc alatt továbbjutott.

Marozsán a nyolcaddöntőben a másodikként rangsorolt orosz Karen Hacsanovval találkozik.

Dohai tenisztorna, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Marozsán Fábián – Vit Kopriva (cseh) 7:5, 7:6 (8-6)
Fucsovics Márton – Roberto Bautista Agut (spanyol) 6:1, 6:3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik