Sport

„Ezer métertől kezdett el jobban fájni” – Betlehem Dávid egyéni csúccsal vb-döntős 1500 gyorson

Kovács Tamás / MTI
Betlehem Dávid bejutott a vasárnapi fináléba
Kovács Tamás / MTI
Betlehem Dávid bejutott a vasárnapi fináléba
Betlehem Dávid egyéni csúcsot úszva döntőbe jutott férfi 1500 méter gyorson a dohai vizes-világbajnokság szombati napján, míg Rasovszky Kristófnak nem sikerült bekerülnie a legjobb nyolcba.

A 20 éves veszprémi úszó sokáig vezetett az előfutamban, majd két riválisa a hajrában lehagyta, de így is 14:51.48 perces egyéni csúcsot elérve végzett harmadikként, ami később azt jelentette, hogy a vasárnapi döntőbe is a harmadik idővel került be.

Betlehem Dávid az M4 Sportnak elmondta, nem akart iramokat váltani, ezért az volt a taktikája, hogy elkezdi, ahogy tudja, és reméli, minél tovább bírja.

Nagyon örülök, összességében jó úszás volt. Ezer métertől kezdett el jobban fájni, de szerencsére nem sokan úsztak vissza rám. Végre kitörtem kicsit a saját kereteim közül, ennek nagyon örülök, kíváncsi leszek, milyen lesz vasárnap

– fogalmazott.

A nyíltvízi versenyek 10 kilométeres számában aranyérmes Rasovszky – aki 800 méteren országos csúccsal ötödik volt a mostani vb-n – egy ideig másodikként tempózott Betlehem mögött, de az idő előre haladtával egyre inkább fáradni látszott, s végül 14:59.44 perces idővel csapott a célba, ami az összesítésben a 12. pozícióra volt elég, így neki nem sikerült bejutnia a fináléba.

Rasovszky tavaly Fukuokában döntős és hatodik volt 1500 gyorson, akkor egyéni csúccsal (14:51.46 perc) zárta a finálét, ennél most csaknem nyolc másodperccel volt lassabb.

Betlehem és Rasovszky Dohában tagja volt a nyíltvízi csapatversenyben bronzérmes magyar négyesnek.

Egyéni csúcsa ellenére nem jutott az elődöntőbe férfi 50 méter háton Jászó Ádám, a pécsiek 21 éves versenyzője 25.43 másodperces idővel megnyerte saját előfutamát, ezzel megjavította a 2022-ben Debrecenben elért 25.58-as rekordját.

A továbbjutáshoz azonban ez kevés volt, az összesített rangsorban a 19. helyen zárt, az elődöntőbe kerüléshez 25 század hiányzott.

Meglepett, hogy délelőtt sikerült egyéni csúcsot úsznom, de örülök az időeredménynek. A hétfői 100 hát után kicsit rendet kellett tennem a fejemben ahhoz, hogy ez ma így sikerüljön

– nyilatkozta az M4 Sport helyszíni stábjának.

(MTI)

Kapcsolódó
Nagy csatában, ötméteresekkel lett vb-7. a magyar férfi vízilabda-válogatott
Megharcolt Montenegró ellen a sikeres világbajnoki zárásért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik