Sport

Muszukajev és Bajcajev szállították az Eb-bronzokat a magyar csapatnak

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
Három éremnél jár eddig a küldöttség a Bukarestben rendezett Európa-bajnokságon, Nagy Bernadett után a magyar színekben versenyző Muszukajev Iszmail és Bajcajev Vlagyiszlav is dobogóra állhatott.

Az ezúttal a szabadfogásúak 70 kilogrammos kategóriájában szereplő Muszukajev Iszmail tavalyi vb-címével olimpiai kvótát szerzett, a román fővárosban pedig egy súlycsoporttal feljebb indult. Pénteken a kabardföldi származású birkózó két sima győzelemmel jutott be az elődöntőbe, melyben az örmény Arman Andreaszjantól fordulatos mérkőzésen kikapott.

A szombati helyosztón az olasz színekben versenyző Seyfulla Itaevvel küzdött meg és 2-1-es győzelmet aratott.

Muszukajev 2022-es Eb-győzelme után most másodszor állhat fel kontinensbajnoki dobogóra.

Az északoszét származású Bajcajev Vlagyiszlav a szabadfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában versenyzett, pénteken a negyeddöntőben kezdte meg a szereplését és magabiztos győzelemmel jutott elődöntőbe, ám ott kikapott az azeri Magomedkhan Magomedovtól.

A szombati helyosztón a szlovák színekben versenyző Batyrbek Tcakulovval csapott össze és 4-1-es győzelemmel szerezte meg a bronzérmet.

A tavalyi Eb-n szintén harmadik, egy évvel korábban pedig ezüstérmes Bajcajev a magyar küldöttség harmadik dobogós helyezését szerezte meg Bukarestben, csütörtökön Nagy Bernadett (65 kg), szombaton pedig Muszukajev (70 kg) nyert bronzérmet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik