Sport

Másodpercekre szállt be a tartalékkapus, mégis vb-döntőhöz segítette a horvát pólósokat

Roberto Finizio / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Mate Anic volt az elődöntő hőse
Roberto Finizio / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Mate Anic volt az elődöntő hőse
Alaposan megszenvedett a horvát férfi vízilabda-válogatott a dohai világbajnokság elődöntőjében, miután csak ötméteresekkel kerekedett a torna meglepetéscsapata, Franciaország fölé. Finálébeli ellenfele a spanyolokat legyőző Olaszország lesz.

A mérkőzésen az Eb-ezüstérmes horvátok akarata érvényesült a mérkőzés nagy részében, a harmadik negyed végén az addigi legnagyobb különbség, három találat volt az előnyük.

A negyeddöntőben a magyar csapatot felülmúló, történetük legjobb vb-szereplését produkáló franciák azonban a záró játékrészben kétszer egyenlítettek, utóbbival ötméteresekre mentve a találkozót.

Az idegek harcában az első öt párban mindenki eredményes volt, a hatodik sorozatban a frissen medencébe szállt horvát cserekapus, az addig az egész vébén mindössze hat percet védő Mate Anic hárítani tudott, döntőbe juttatva így csapatát.

A másik ágon a tavalyi vb-bronzérmes, januárban Európa-bajnok spanyol válogatott vereséget szenvedett az olasz csapattól. A mérkőzés elején a 2022-ben világbajnoki ezüstérmes olaszok – akik a budapesti fináléban a spanyoloktól kaptak ki ötméteresekkel – négygólos előnyt (6-2) alakítottak ki, és ugyan a spanyolok felzárkóztak, de egyenlíteni már nem tudtak.

Vizes vb, férfi vízilabda, elődöntők

Horvátország – Franciaország 17-16 (3-2, 3-3, 3-1, 2-5, 6-5) – ötméteresekkel
Olaszország – Spanyolország 8-6 (1-1, 3-1, 2-1, 2-3)

(MTI)

Kapcsolódó
Történelmi magyar úszóérem született a dohai vébén
Németh Nándor bronzérmes lett 100 méter gyorson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik