Sport

Portóban parádézott, kiütéssel nyert a veszprémi kézicsapat

Bodnár Boglárka / MTI
Omar Jahja hat góllal járult hozzá a sikerhez
Bodnár Boglárka / MTI
Omar Jahja hat góllal járult hozzá a sikerhez
A Veszprém 40-26-ra nyert a portugál FC Porto otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában.

Rodrigo Corrales bravúros védéseire alapozva a bakonyiak hét perc után már 8-1-re vezettek. A Porto előbb létszámfölényes támadójátékkal, majd nyitott védekezéssel próbálkozott, de a játék képe nem változott, a 23. percben már tíz találat volt a különbség. A hazaiaknak az első félidő hajrájában volt egy 3-0-s sorozatuk, ennek ellenére a szünetben is tízgólos hátrányban voltak.

A második felvonás elején pontosabban kézilabdázott a Porto, mint korábban, de ez az időszak nem tartott sokáig. A negyvenedik percben kilenc góllal vezetett a Veszprém, innen azonban egy újabb 8-1-es sorozatot produkált.

Tíz percig nem lőttek gólt a portugálok, ezt kihasználva a vendégek a vártnál is nagyobb magabiztossággal és fölénnyel győztek.

Omar Jahja hat, Nedim Remili, Jehia el-Dera és Ludovic Fabregas öt-öt góllal, Rodrigo Corrales 14, Mike Ulrich Jensen nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez.

Kézilabda, férfi Bajnokok Ligája, B csoport, 11. forduló

FC Porto (portugál) – Telekom Veszprém 26-40 (11-21)

Kapcsolódó
Szebbik arcát mutatta a Szeged, legyőzte a norvég kézibajnokot
Nagy lépést tett a továbbjutás felé a Bajnokok Ligájában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik