Sport

Zalánki Gergő a kiesésről: Azt hittük, hogy ez megvan, de elbénáztuk

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A magyar pólócsapat óriási meglepetésre 11-10-re kikapott a világbajnoki negyeddöntőben Franciaországtól, így csak a helyosztókért küzdhet a továbbiakban.

A címvédőt irányító Varga Zsolt vezetőedző szerint azonban benne volt a pakliban, hogy gondot okozhat az esélytelenebbnek számító ellenfél.

A mérkőzés első felében kiválóan játszottunk, leszedtük azokat a legfontosabb embereket a pályáról, akik aztán megnyerték nekik a mérkőzést. Nyilván ki volt emelve, hogy Thomas Vernoux ne lőjön, ne hagyjuk ott, erre a végén sorozatban szerezte az akciógólokat

– nyilatkozta a szakember.

Megjegyzése azért is találó, mert Vernoux a találkozó legeredményesebb játékosa lett öt találattal, mivel a második félidőben már sokkal több lehetősége volt lőni. Varga Zsolt szerint támadásról támadásra vesztették el a koncentrációt, hozzátéve, hogy ez a találkozó számukra papíron kötelező győzelem lett volna, ettől pedig még nehezebb volt a végjáték. Kiemelte, hogy a felkészülés rövidsége miatt nem lesz jó formában a csapata.

„Senkit sem szabad lebecsülni, mi pedig 8-4-nél azt hittük, hogy ez megvan. Ők szerencsés gólokat lőttek, mi pedig kihagytunk mindent, ötméterest, ziccert. Ilyen a sport, nyáron nekünk volt szerencsénk, most ezt elbénáztuk” – mondta a három gólt szerző Zalánki Gergő.

A franciák történetük során először jutottak négy közé világbajnokságon, a magyarok az 5-8 helyért folytathatják a szerbek ellen.

Kapcsolódó
Sokk a vizes vébén: Franciaország ejtette ki a világbajnok pólócsapatunkat
Félidőben leblokkolt a válogatott, maradnak a helyosztók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik