Sport

Megdöntötték Mo Farah világcsúcsát New Yorkban

Al Bello / Getty Images / AFP
Al Bello / Getty Images / AFP

A Millrose Games, a világ elsőszámú fedettpályá atlétika versenyeként hirdeti magát – nem véletlenül.  A métát először 1908-ban rendezték meg, azon okból, hogy miután a New York-i John Wanamaker Áruház alkalmazottai megalakították a Millrose Athletic Associationt, ne csak edzegessenek, hanem versenyezzenek is egymással és másokkal.

A The Millrose otthonát hosszú időn át a legendás Madison Square Gardenben rendezték meg, többek között Carl Lewis, Jackie Joyner-Kersee, Bernard Lagat és még sok más világsztár részvételével, mígnem 2012-ben a verseny elköltözött, és a The Armory-ban talált új otthonra.

A belülről nem túl látványos  létesítmény a „világ leggyorsabb pályája” becenevet viseli. Erre a megnevezésre vasárnap délután is rászolgált, hiszen a történelem 116. Millrose Gamesen két világcsúcs is született. A nemzetközi szövetség fedett pályás atlétikai versenysorozatának arany kategóriás viadalán

  • a bahamai Devynne Charlton a női 60 méter gáton, 7.67 másodperces eredménnyel nyerte meg a távot és ezzel 1 századmásodpercet faragott a rekordból, melyet a svéd Susanna Kallur tartott 2008 óta.
  • míg a brit Josh Kerr a férfi 2 mérföld világcsúcsát javította meg vasárnap. A budapesti vb-n 1500-on győztes Kerr 8:00.67 perces idővel ért célba, ami közel három másodperccel jobb honfitársa, Mo Farrah 2015-ben elért 8:03.40-es eddigi csúcsától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik