Sport

A hokiválogatott szebbnél szebb gólokkal ütötte ki a litvánokat

Hegedüs Róbert / MTI
Hegedüs Róbert / MTI

A magyar válogatott 7-1-re legyőzte a litván csapatot a budapesti Tüskecsarnokban zajló férfi jégkorong olimpiai selejtezőtorna második fordulójában.

A meccs első gólját a litvánok szerezték a 9. percben, aztán jött a magyar henger, ráadásul szebbnél szebb gólokkal: Mihály Ákos kapáslövése is nagyon látványos volt, ahogyan az is, ahogy Erdély Csanád a kapu mögé bevitt koronggal elcsalta a rövid sarokról a kapust, hogy aztán visszategye Hári Jánosnak, akinek így nem volt már nehéz dolga.

Hári aztán lőtt egy csodás szólógólt is, de beszállt a gólszépségversenybe Sofron István, valamint a 7-1-es végeredményt egy távoli bombával beállító Kiss Roland is.

A gólokat itt lehet megnézni.

A magyarok így két kör után hat ponttal állnak, akárcsak a japánok.

A két csapat szombat este 20 órától játszik egymással, aki győz, az jut tovább a selejtező utolsó körébe, amelyet idén augusztus 29. és szeptember 1. között rendeznek három helyszínen.

Amennyiben a kvalifikációban a legelőkelőbb helyen kiemelt magyarok jutnak tovább Budapestről, úgy nyár végén Dániában szerepelnek a házigazda, a norvég és a szlovén együttes társaságában. Onnan a legjobb csapat jut ki az olimpiára.

Eredmények, 2. forduló:

Magyarország – Litvánia 7-1 (4-1, 0-0, 3-0)
gól: Galló (11.), Mihály (14.), Nemes (17.), Hári (19., 47.), Sofron (55.), Kiss (57.), illetve Kaleinikovas (9.)

 

Az állás: 1. Magyarország 6 pont (14-4), 2. Japán 6 (12-7), 3. Litvánia 0 (5-13), 4. Spanyolország 0 (6-13)

 

szombaton játsszák:
Litvánia – Spanyolország 16.30
Japán – Magyarország 20.00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik