Sport

Sohasem esett még meg ilyen szégyen egy horvát kézikapitánnyal

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Erre még Goran Perkovac sem számított
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Erre még Goran Perkovac sem számított
A gyenge Európa-bajnoki szereplés miatt menesztette Goran Perkovacot, a férfiválogatott szövetségi kapitányát a Horvát Kézilabda Szövetség. A 61 éves szakembert ezzel az a szégyen érte, hogy az első horvát kapitány lett, aki mindössze egy világversenyen kapott lehetőséget a bizonyításra.

A játékosként olimpiai bajnok, világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes szakember mindössze egy év és öt nap elejéig lehetett szövetségi kapitány, a mostani Eb-11. hely megpecsételte a sorsát.

A horvát kézilabda-válogatott történetében először cseréltek le edzőt az első nagyobb versenye után, ennél még Josip Milkovic és Hrvoje Horvat is tovább húzta. Milkovic a 2001-es világbajnokság kilencedik helye után egy évvel később az Eb utolsó, 16. helyén zárt, ezért kellett távoznia, míg Perkovec elődje, Horvat előbb egy nyolcadik helyet szerzett az Európa-bajnokságon, majd a tavalyi világbajnokságon kilencedik pozíciója jelentette a végállomást.

A nemrég befejeződött németországi kontinenstornán ráadásul Izland első alkalommal, Magyarország pedig 26 év után először győzte le Horvátországot nagy versenyen.

Perkovac meg volt győződve arról, hogy a 2025-ös világbajnokságig, amelynek jövő év januárjában Horvátország ad otthont, maradhat a posztján, de a szövetség úgy döntött, nem bízik benne.

Sok keresgélésre azonban nincs idő, mert március 14-én már olimpiai selejtező vár a válogatottra.

Kapcsolódó
Kipukkadtak a horvát kézisek, végleg elszálltak az Eb-elődöntős esélyek
Izland szétfutotta riválisát a második félidőben, és sima győzelmet aratott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik