Sport

Rasszista inzultus érte a Fradi játékosát a romániai BL-meccsen

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Botrányos véget ért a Ferencváros bukaresti vendégjátéka. A magyar kézilabdacsapata vasárnap fontos meccset nyert meg a Rapid ellen 23-20-ra, ami akár továbbjutást érhet majd a csoportkörből a tavalyi döntősnek.

A gsp.ro cikke szerint Beatrice Edwige, az FTC francia beállósa rasszista támadás célpontja volt, majd elsírta magát a meccset követően. Később azt mondta az újságíróknak, hogy az egyik néző a lelátóról végig sértegette őt, de játék közben nem akart ezzel foglalkozni. Azt mondta, hogy egy férfi végig a bőrszínére utalgatott.

A meccs után odamentem és megkérdeztem, mi a baja. Azt mondta, nem volt semmi, és úgy tett, mintha semmi sem történt volna. Semmi bajom a Rapid-drukkerekkel, mert csak egy egyénről van szó, egy buta emberről. Sem a kézilabda, sem én nem érdemlem meg ezt. Remélem, hogy soha többet nem teheti be a lábát a csarnokban. Nem érdemli meg, hogy Rapid-szurkolónak nevezze magát

– mondta  francia válogatottal olimpia, világ- és Európa-bajnok Edwige, aki szerint a Rapid Bukarest otthona fantasztikus hely, az ilyen egyéneknek pedig semmi keresnivalójuk ott.

A Ferencváros is kiadott egy közleményt vasárnap este, amiben azt írták, a klub „kiáll sportolója mellett, elítéli a kirekesztés eme formáját, valamint megteszi a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy hasonló atrocitás ne történhessen meg a jövőben”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik